You, the petitioner

UvA, geef transseksueel Justus een nieuw diploma!

1,201 signatures

Justus studeerde af toen hij nog een vrouw was, maar de UvA weigert hem na zijn geslachtsverandering een nieuw diploma met z'n mannennaam te geven. Het UvA-bestuur beroept zich op een wet die achterhaald en niet van toepassing is. Wij verzoeken het bestuur dringend alsnog een nieuw diploma te geven!

Petition

We

Medewerkers en studenten van de Universiteit van Amsterdam.

 

observe

Oud-student Justus krijgt na zijn geslachtsverandering geen nieuw diploma van de UvA. Het College van Bestuur (CvB) van de UvA beroept zich op een wet die alleen geldt voor middelbare scholen.

Ben Olivier, docent Bestuursrecht aan de UvA, vindt de wet waar het CvB naar verwijst "niet van toepassing" en "achterhaald", en wijst erop dat eerder iemand wel een nieuw diploma heeft gekregen.

Ook LGBT-netwerk UvA Pride, cabaretier Freek de Jonge en universiteitskrant Folia hielden een pleidooi tegen de starre houding van het CvB. Tot nu toe tevergeefs, want het College van Bestuur blijft weigeren.

 

and request

Wij verzoeken het College van Bestuur dringend om Justus een nieuw diploma met zijn mannennaam te geven, en alle juridische tegenwerking te staken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
schoolbestuur 
Petition desk:
Closing date:
2011-02-05 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
UvA Pride 

History

Signatures