U, de petitionaris

UvA, geef transseksueel Justus een nieuw diploma!

1.202 ondertekeningen

Justus studeerde af toen hij nog een vrouw was, maar de UvA weigert hem na zijn geslachtsverandering een nieuw diploma met z'n mannennaam te geven. Het UvA-bestuur beroept zich op een wet die achterhaald en niet van toepassing is. Wij verzoeken het bestuur dringend alsnog een nieuw diploma te geven!

Petitie

Wij

Medewerkers en studenten van de Universiteit van Amsterdam.

 

constateren

Oud-student Justus krijgt na zijn geslachtsverandering geen nieuw diploma van de UvA. Het College van Bestuur (CvB) van de UvA beroept zich op een wet die alleen geldt voor middelbare scholen.

Ben Olivier, docent Bestuursrecht aan de UvA, vindt de wet waar het CvB naar verwijst "niet van toepassing" en "achterhaald", en wijst erop dat eerder iemand wel een nieuw diploma heeft gekregen.

Ook LGBT-netwerk UvA Pride, cabaretier Freek de Jonge en universiteitskrant Folia hielden een pleidooi tegen de starre houding van het CvB. Tot nu toe tevergeefs, want het College van Bestuur blijft weigeren.

 

en verzoeken

Wij verzoeken het College van Bestuur dringend om Justus een nieuw diploma met zijn mannennaam te geven, en alle juridische tegenwerking te staken.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
05-02-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
UvA Pride 

Geschiedenis

Ondertekeningen