You, the petitioner
Arbowet op orde. aedmaster vindt van niet

Uniformiteit AED's verplichten en opnemen in ARBO-wet

5 signatures

De brandblusser, vluchtroutes en de BHV-er zijn allemaal opgenomen in de ARBO-wet. Dit is niet meer dan vanzelfsprekend. Echter voor de AED is niets geregeld. Daarom pleiten wij voor duidelijke regelgeving omtrent: training, locatie en herkenbaarheid van de AED.

Petition

We

AEDmaster zet zich in om de bewustwording en de landelijke dekking, van de AED, te vergroten en ondertekenaars zijn medestanders

 

observe

  • dat de markt overspoeld wordt AED's. Alle AED-merken prijzen hun eigen apparaat aan. Het zorgelijke is dat de AED's steeds meer van elkaar gaan verschillen.
  • AED's verschillen voornamelijk in de vormgeving, de functionaliteiten en de kwaliteit.
  • Dit moet worden beperkt, want anders vallen er onnodig slachtoffers.
  • Neem als voorbeeld de brandblusser. Elke brandblusser is rood en beschikt over een Europees keurmerk. Hier is speciale wetgeving voor.
  • Door opname in de Arbowet wordt de kwaliteit, de herkenbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van de AED gewaarborgd. Daarnaast zal het aan succesvolle reanimaties verder toenemen, waardoor je niet alleen jezelf maar ook je medemens helpt.

 

and request

dat de AED moet worden opgenomen in de Arbowet, zowel de scholing als het AED-apparaat zelf.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2023-02-22 
Lead petitioner:
Medewerkers AEDmaster 
Organisation:
AEDmaster 
Website:

History

Signatures

Updates

Tijdelijk AED kopen zonder BTW

Op het moment worden er verschillende petities ingediend om de toegankelijkheid van de AED nog verder te vergroten. Deze petities gaan om de dekking in een buurt, het opnemen van de AED in de zorgverzekering en daarnaast zijn er steeds meer geluiden om de BTW op de AED af te schaffen.

+Read more...

Om deze laatste groep tegemoet te komen kunt u bij ons een AED kopen zonder BTW. Deze BTW komt dan voor onze rekening.

Daarnaast blijven we er voor pleiten om de AED eerst op te nemen in de Arbowet aangezien er dan eindelijk regelgeving is omtrent het het gebruik en de inzet van de AED. Vanuit hier is het eenvoudiger om meer druk uit te oefenen op de beslissende instanties. Daarom roepen wij een ieder van harte op om deze petitie alsnog te tekenen.

Samen strijden wij voor een hartveiliger Nederland.

2022-05-22

Productie Philips AED stagneert door COVID 19

De coronacrisis houdt ons nog steeds behoorlijk in haar greep. Doordat de wereldwijde epidemie nog steeds rond raast komen vele fabrikanten in de knel.

+Read more...

De productie van chips ligt laag en hierdoor ontstaan er o.a. productie problemen bij Philips. Hieronder het laatste bericht wat vanuit Philips is verstuurd. Het betreft de Philips HS1 AED en de Philips FrX AED.

''Philips wordt nog steeds geconfronteerd met verschillende leveringsproblemen. Deze houden rechtstreeks verband met de wereldwijde tekorten aan halfgeleidercomponenten en kunststofhars. Daarnaast zijn er logistieke uitdagingen die voor vertraging van transporten wereldwijd zorgen. ''

2021-12-30

Nog geen AED in de buurt?

Heeft u al een AED in de buurt? Zo ja dan is het misschien mogelijk om via bijvoorbeeld de buurtapp of het regionale krantje om je buurtbewoners wellicht deze petitie te laten tekenen. U helpt hier niet alleen uzelf, maar ook uw medemens mee.

+Read more...

Wij merken dat alles wat wij proberen te weinig bereik genereren om voldoende handtekeningen te verzamelen en hebben uw steun echt nodig

2021-04-18