U, de petitionaris
Arbowet op orde. aedmaster vindt van niet

Uniformiteit AED's verplichten en opnemen in ARBO-wet

5 ondertekeningen

De brandblusser, vluchtroutes en de BHV-er zijn allemaal opgenomen in de ARBO-wet. Dit is niet meer dan vanzelfsprekend. Echter voor de AED is niets geregeld. Daarom pleiten wij voor duidelijke regelgeving omtrent: training, locatie en herkenbaarheid van de AED.

Petitie

Wij

AEDmaster zet zich in om de bewustwording en de landelijke dekking, van de AED, te vergroten en ondertekenaars zijn medestanders

 

constateren

  • dat de markt overspoeld wordt AED's. Alle AED-merken prijzen hun eigen apparaat aan. Het zorgelijke is dat de AED's steeds meer van elkaar gaan verschillen.
  • AED's verschillen voornamelijk in de vormgeving, de functionaliteiten en de kwaliteit.
  • Dit moet worden beperkt, want anders vallen er onnodig slachtoffers.
  • Neem als voorbeeld de brandblusser. Elke brandblusser is rood en beschikt over een Europees keurmerk. Hier is speciale wetgeving voor.
  • Door opname in de Arbowet wordt de kwaliteit, de herkenbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van de AED gewaarborgd. Daarnaast zal het aan succesvolle reanimaties verder toenemen, waardoor je niet alleen jezelf maar ook je medemens helpt.

 

en verzoeken

dat de AED moet worden opgenomen in de Arbowet, zowel de scholing als het AED-apparaat zelf.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
22-02-2024 
Petitionaris:
Medewerkers AEDmaster 
Organisatie:
AEDmaster 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Tekort aan burgerhulpverleners dreigt in 2023

Wil jij echt verschil maken in jouw gemeenschap? Overweeg dan burgerhulpverlener te worden. Volgens HartslagNu, het vooraanstaande reanimatie-oproepsysteem in Nederland, is er een dringende behoefte aan meer gekwalificeerde burgerhulpverleners.

+Lees meer...

Momenteel kunnen ongeveer 80.000 van de 270.000 getrainde burgerhulpverleners niet worden opgeroepen omdat ze niet aan de vereisten voldoen, zoals het volgen van opfriscursussen of recente ervaring met reanimatie. Dat betekent dat bijna 30% van de potentieel levensreddende kracht onbenut blijft. Bij een hartstilstand kunnen 80 lokale burgerhulpverleners opgeroepen worden om te helpen vóór de ambulance arriveert, waardoor de overlevingskansen drastisch toenemen. Elke dag worden er in Nederland gemiddeld bijna 3000 burgerhulpverleners opgeroepen. Stel je voor hoeveel levens je zou kunnen helpen redden. Maak vandaag nog de stap, volg een cursus en word ook een levensreddende burgerhulpverlener!

23-05-2023

Tijdelijk AED kopen zonder BTW

Op het moment worden er verschillende petities ingediend om de toegankelijkheid van de AED nog verder te vergroten. Deze petities gaan om de dekking in een buurt, het opnemen van de AED in de zorgverzekering en daarnaast zijn er steeds meer geluiden om de BTW op de AED af te schaffen.

+Lees meer...

Om deze laatste groep tegemoet te komen kunt u bij ons een AED kopen zonder BTW. Deze BTW komt dan voor onze rekening.

Daarnaast blijven we er voor pleiten om de AED eerst op te nemen in de Arbowet aangezien er dan eindelijk regelgeving is omtrent het het gebruik en de inzet van de AED. Vanuit hier is het eenvoudiger om meer druk uit te oefenen op de beslissende instanties. Daarom roepen wij een ieder van harte op om deze petitie alsnog te tekenen.

Samen strijden wij voor een hartveiliger Nederland.

22-05-2022

Productie Philips AED stagneert door COVID 19

De coronacrisis houdt ons nog steeds behoorlijk in haar greep. Doordat de wereldwijde epidemie nog steeds rond raast komen vele fabrikanten in de knel.

+Lees meer...

De productie van chips ligt laag en hierdoor ontstaan er o.a. productie problemen bij Philips. Hieronder het laatste bericht wat vanuit Philips is verstuurd. Het betreft de Philips HS1 AED en de Philips FrX AED.

''Philips wordt nog steeds geconfronteerd met verschillende leveringsproblemen. Deze houden rechtstreeks verband met de wereldwijde tekorten aan halfgeleidercomponenten en kunststofhars. Daarnaast zijn er logistieke uitdagingen die voor vertraging van transporten wereldwijd zorgen. ''

30-12-2021