U, de petitionaris
Arbowet op orde. aedmaster vindt van niet

Uniformiteit AED's verplichten en opnemen in ARBO-wet

5 ondertekeningen

De brandblusser, vluchtroutes en de BHV-er zijn allemaal opgenomen in de ARBO-wet. Dit is niet meer dan vanzelfsprekend. Echter voor de AED is niets geregeld. Daarom pleiten wij voor duidelijke regelgeving omtrent: training, locatie en herkenbaarheid van de AED.

Petitie

Wij

AEDmaster zet zich in om de bewustwording en de landelijke dekking, van de AED, te vergroten en ondertekenaars zijn medestanders

 

constateren

  • dat de markt overspoeld wordt AED's. Alle AED-merken prijzen hun eigen apparaat aan. Het zorgelijke is dat de AED's steeds meer van elkaar gaan verschillen.
  • AED's verschillen voornamelijk in de vormgeving, de functionaliteiten en de kwaliteit.
  • Dit moet worden beperkt, want anders vallen er onnodig slachtoffers.
  • Neem als voorbeeld de brandblusser. Elke brandblusser is rood en beschikt over een Europees keurmerk. Hier is speciale wetgeving voor.
  • Door opname in de Arbowet wordt de kwaliteit, de herkenbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van de AED gewaarborgd. Daarnaast zal het aan succesvolle reanimaties verder toenemen, waardoor je niet alleen jezelf maar ook je medemens helpt.

 

en verzoeken

dat de AED moet worden opgenomen in de Arbowet, zowel de scholing als het AED-apparaat zelf.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
22-02-2021 
Petitionaris:
Medewerkers AEDmaster 
Organisatie:
AEDmaster 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nog geen AED in de buurt?

Heeft u al een AED in de buurt? Zo ja dan is het misschien mogelijk om via bijvoorbeeld de buurtapp of het regionale krantje om je buurtbewoners wellicht deze petitie te laten tekenen. U helpt hier niet alleen uzelf, maar ook uw medemens mee.

+Lees meer...

Wij merken dat alles wat wij proberen te weinig bereik genereren om voldoende handtekeningen te verzamelen en hebben uw steun echt nodig

18-04-2021