You, the petitioner
Screenshot 20191222 153358%281%29

Trek Valleilijn door naar Apeldoorn

518 signatures

De reistijd van Apeldoorn naar Barneveld en Ede is absurd lang. Met de trein rijd je er halverwege naar Amersfoort al langs. In Amersfoort moet je dan overstappen op de trein terug. Niet echt logisch en ideaal. Ook buslijn 108 van Apeldoorn naar Ede is een uur lang. De Valleilijn vanaf Ede zou bij Barneveld (centrum) nog een afbuiging richting Apeldoorn moeten krijgen, met onderweg 2 stations bij Stroe en Uchelen. Zo kan de reistijd van Ede naar Apeldoorn en terug met circa 25 minuten gereduceerd worden. Ook zou er een Valleilijndienst tussen Amersfoort en Apeldoorn moeten komen die dan stopt in Hoevelaken, Barneveld (Noord), Stroe en Uchelen. Zodat er niet meer omgereisd hoeft te worden.

Petition

We

OV-reizigers in de omgeving, Apeldoorn, Barneveld en Ede.

 

observe

  • Als men met het openbaar vervoer van Apeldoorn naar Barneveld reist, moet men eerst per trein naar Amersfoort om daar een andere trein te pakken, terwijl je onderweg naar Amersfoort al langs Barneveld komt.
  • Ook buslijn 108 van station Apeldoorn naar station Ede-Wageningen doet ruim een uur over de rit.
  • Als er in Barneveld (Centrum) nou eens een boog richting Apeldoorn komt voor de trein, hoeft men helemaal niet meer om te reizen via Amersfoort en kan de reistijd tussen Apeldoorn en Ede ook naar 25 minuten gereduceerd worden.
  • Tot slot zou een dienst tussen Amersfoort en Apeldoorn via Hoevelaken, Barneveld Noord, Stroe en Uchelen ook ideaal zijn.

 

and request

  • Bij Barneveld centrum nog een afbuiging te maken richting Apeldoorn, zodat de Valleilijn binnen 35 minuten van Ede-Wageningen naar Apeldoorn kan reizen en terug.
  • een stoptreindienst van Amersfoort naar Apeldoorn te realiseren, met nog 2 nieuwe stations in Stroe en Uchelen. Daarvoor nog in bestaand Hoevelaken en Barneveld Noord.
  • Tot slot zou het ook handig zijn als de huidige Vallelilijn vanaf Ede-Wageningen over bestaand spoor door kan rijden naar Arnhem, zodat ook de reistijd tussen Amersfoort en Arnhem verkort kan worden.

(Daarvoor hoeft niet zo veel voor te gebeuren, behalve dat stations Wolfheze en Oosterbeek dan eigendom worden van Valleilijn met de paaltjes en op Arnhem CS dan een paar poortjes voor Valleilijn moeten komen. Zo delen bijvoorbeeld in Limburg ook de vervoerders NS en Arriva het traject Roermond-Maastricht/Heerlen. NS doet dan alleen de grote plaatsen aan, en Arriva alle andere kleine plaatsen. Dan zouden NS en Connexxion ook het spoor Ede-Arnhem kunnen delen, Wolfheze en Oosterbeek van Valleilijn, en NS de grote plaatsen Ede en Arnhem.)

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2024-12-22 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures