U, de petitionaris
Screenshot 20191222 153358%281%29

Trek Valleilijn door naar Apeldoorn

541 ondertekeningen

De reistijd van Apeldoorn naar Barneveld en Ede is absurd lang. Met de trein rijd je er halverwege naar Amersfoort al langs. In Amersfoort moet je dan overstappen op de trein terug. Niet echt logisch en ideaal. Ook buslijn 108 van Apeldoorn naar Ede is een uur lang. De Valleilijn vanaf Ede zou bij Barneveld (centrum) nog een afbuiging richting Apeldoorn moeten krijgen, met onderweg 2 stations bij Stroe en Uchelen. Zo kan de reistijd van Ede naar Apeldoorn en terug met circa 25 minuten gereduceerd worden. Ook zou er een Valleilijndienst tussen Amersfoort en Apeldoorn moeten komen die dan stopt in Hoevelaken, Barneveld (Noord), Stroe en Uchelen. Zodat er niet meer omgereisd hoeft te worden.

Petitie

Wij

OV-reizigers in de omgeving, Apeldoorn, Barneveld en Ede.

 

constateren

  • Als men met het openbaar vervoer van Apeldoorn naar Barneveld reist, moet men eerst per trein naar Amersfoort om daar een andere trein te pakken, terwijl je onderweg naar Amersfoort al langs Barneveld komt.
  • Ook buslijn 108 van station Apeldoorn naar station Ede-Wageningen doet ruim een uur over de rit.
  • Als er in Barneveld (Centrum) nou eens een boog richting Apeldoorn komt voor de trein, hoeft men helemaal niet meer om te reizen via Amersfoort en kan de reistijd tussen Apeldoorn en Ede ook naar 25 minuten gereduceerd worden.
  • Tot slot zou een dienst tussen Amersfoort en Apeldoorn via Hoevelaken, Barneveld Noord, Stroe en Uchelen ook ideaal zijn.

 

en verzoeken

  • Bij Barneveld centrum nog een afbuiging te maken richting Apeldoorn, zodat de Valleilijn binnen 35 minuten van Ede-Wageningen naar Apeldoorn kan reizen en terug.
  • een stoptreindienst van Amersfoort naar Apeldoorn te realiseren, met nog 2 nieuwe stations in Stroe en Uchelen. Daarvoor nog in bestaand Hoevelaken en Barneveld Noord.
  • Tot slot zou het ook handig zijn als de huidige Vallelilijn vanaf Ede-Wageningen over bestaand spoor door kan rijden naar Arnhem, zodat ook de reistijd tussen Amersfoort en Arnhem verkort kan worden.

(Daarvoor hoeft niet zo veel voor te gebeuren, behalve dat stations Wolfheze en Oosterbeek dan eigendom worden van Valleilijn met de paaltjes en op Arnhem CS dan een paar poortjes voor Valleilijn moeten komen. Zo delen bijvoorbeeld in Limburg ook de vervoerders NS en Arriva het traject Roermond-Maastricht/Heerlen. NS doet dan alleen de grote plaatsen aan, en Arriva alle andere kleine plaatsen. Dan zouden NS en Connexxion ook het spoor Ede-Arnhem kunnen delen, Wolfheze en Oosterbeek van Valleilijn, en NS de grote plaatsen Ede en Arnhem.)

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
22-12-2024 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Doel van de petitie wordt in 2027 werkelijkheid, als het aan Christenunie Gelderland ligt

Nog voordat deze petitie is opgericht, was er al enigzins roep naar door de Christenunie van Gelderland en de provincie zelf. Als het aan hen ligt is die bocht bij Barneveld richting Apeldoorn al in 2027 gerealiseerd.

+Lees meer...

Nu is het een kwestie van flink doorzetten en hopen dat NS/Prorail ook daarmee eens worden, dat die bocht er over 6 jaar ligt. Niet te vergeten de nieuwe stations bij Stroe en Uchelen of Apeldoorn West en de stoptreindienst tussen Amersfoort en Apeldoorn zelf. Wat de verlenging over bestaand spoor vanaf Ede naar Arnhem betreft, dat is dan hopelijk tussen 2030 en 2040 werkelijkheid.

Apeldoorn Direct

ChristenUnie Apeldoorn

XON Nieuws, Youtube

01-07-2021