U, de petitionaris
Screenshot 20210303 103851

Trek tramlijn 24 van Boelelaan VU door naar Amstelveen Stadshart

3 ondertekeningen

In Amstelveen is sinds de opening van de Noord/Zuidlijn flink gesnoeid in goede ov-verbindingen met Amsterdam Centrum en CS. Voor de meeste verbindingen moet men nu in Zuid overstappen op de Noord/Zuidlijn en de streekbussen rijden in de stad ook niet verder dan Elandsgracht. Nou is er nog wel tramlijn 24 van CS naar de Boelelaan/VU, die naast de vroegere halte op de Amstelveenlijn stopt. Die zou dan vanaf daar over bestaand spoor naar Amstelveen Stadshart kunnen rijden, zodat Amstelveen centrum minstens 1 verbinding met CS heeft.

Petitie

Wij

Amstelveners en Amsterdammers

 

constateren

  • Amstelveners zijn nu alle ov-verbindingen met CS kwijt, sinds de opening van de Noord-Zuidlijn.
  • Daar zou echt eens verandering/verbetering in mogen komen.
  • Een andere petitie pleit ervoor tramlijn 25 vanaf Zuid over bestaand tramspoor door te trekken naar het Amstelstation.
  • De bestaande tramlijn 24 van CS naar De Boelelaan/Vu, die z'n eindpunt naast de opgeheven halte aan de Amstelveenlijn heeft, kan vanaf daar met een korte/aansluitende bocht over bestaand spoor door rijden naar Amstelveen Stadshart.
  • Op die manier heeft Amstelveen dan minstens weer 1 rechtstreekse verbinding met CS en het ziekenhuis.

 

en verzoeken

Bij de eindhalte van Tramlijn 24 Boelelaan/VU een aansluitend spoor (van nog geen 500 meter) te bouwen naar de Amstelveenlijn zodat tramlijn 24 door kan rijden naar Amstelveen Stadshart en Amstelveen zo weer minstens 1 rechtstreekse verbinding met CS en het ziekenhuis heeft.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Stadsregio 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2026 
Petitionaris:
Tim Sekac 

Geschiedenis

Ondertekeningen