U, de petitionaris
Screenshot 20230402 123534 google

Trek de reizigerstrein Gent-Terneuzen door naar Goes

146 ondertekeningen

Medio 2030-2035 keert de oude reizigerstrein van Gent naar Terneuzen terug. Maar die zou eigenlijk doorgetrokken moeten worden naar Goes. Zo is Hartje Zeeland heel goed bereikbaar met Zeeuws-Vlaanderen en België en het zou 100den auto's per dag schelen in de Westerscheldetunnel. Hiervoor zou in de Westerschelde nog een spoorbuis van circa 12 kilometer gerealiseerd moeten worden en vanaf de Noordkant/Oudelande zou het via de museumspoorlijn van de SGB kunnen doorrijden naar Goes. Deze lijn zou aangepast moeten worden voor regulier vervoer. Een gelijksoortig toekomstig project wordt al gerealiseerd in Noord en Oost Nederland met een spoorlijn van Groningen naar Twente, waar de trein over een museumlijn moet rijden en nog circa 30 kilometer spoor ontbreekt. Zie de site Nedersaksenlijn.nl. Dit zou dan een zelfde soort lijn worden, waarbij een spoortunnel nog nodig is en het over een museumlijn moet gaan rijden.

Petitie

Wij

Forenzen die tussen Goes en Terneuzen en verder reizen.

 

constateren

  • Het zou ideaal zijn als die toekomstige reizigerstrein van Gent naar Terneuzen door zou kunnen rijden naar Goes
  • Dit zou het wegverkeer in de Westerscheldetunnel flink kunnen reduceren.
  • Hiervoor zou er in de Westerscheldetunnel ook een spoorbuis (van circa 12 kilometer) gerealiseerd moeten worden en vanaf de noordzijde zou het via de Museumspoorlijn van de SGB door kunnen rijden naar Goes.
  • Op deze manier zou de bereikbaarheid tussen Midden en Zuid Zeeland/België flink verbeterd worden.
  • Noord en Oost Nederland worden door middel van hun Nedersaksenlijn tussen Groningen en Drenthe verbonden, waarbij het eveneens over een Museumspoorlijn en nog een nieuw gerealiseerd spoor gaat lopen. Zouden wij dat mogen en kunnen doen hier in Zeeland.

 

en verzoeken

Realisatie van een toekomstige spoorbuis (van circa 12 kilometer) in de Westerscheldetunnel en aansluiting/opknappen van de SGB museumlijn voor regulier treinvervoer zodat de reizigerstrein van Gent naar Terneuzen kan doorrijden naar Goes.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Zeeland 
Petitieloket:
Einddatum:
02-12-2028 
Petitionaris:
Tim Sekac 

Geschiedenis

Ondertekeningen