U, de petitionaris
Ec3edbe9 a4e6 413b 8b40 d66577353b42

Trek de Hammarskjoldsingel niet door onze achtertuin

167 ondertekeningen

Bewoners van de Anne de Vrieslaan, Lodewijk van Deysselhof en Marjoleinlaan in Amstelveen protesteren tegen het doortrekken van de Hammarskjöldsingel.

Petitie

Wij

Bewoners van Anne de Vrieslaan, Lodewijk van Deysselhof en Marjoleinlaan te Amstelveen

 

constateren dat:

 • De gemeente Amstelveen is voornemens de Hammarskjöldsingel te verlengen teneinde De Scheg-Midden voor gemotoriseerd verkeer te ontsluiten.
 • Er zijn voldoende alternatieven om de nieuwe wijk te ontsluiten via het bestaande wegennet.
 • Deze extra aan te leggen weg:
  • vermindert woongenot
  • verwijdert groen voor asfalt
  • brengt meer fijnstof en geluidsoverlast
  • vergroot de verkeersonveiligheid bij het eindpunt van lijn 25
  • vermindert de waarde van onze huizen.

 

en verzoeken

De Hammarskjöldsingel niet te verlengen en het bestaande wegennet te gebruiken voor ontsluiting van De Scheg-Midden

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amstelveen 
Petitieloket:
Einddatum:
23-10-2022 
Petitionaris:
Fred Schiedon 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Werkgroep druk bezig met de gemeenteraad

De inmiddels opgerichte werkgroep, is namens U druk bezig de gemeenteraad én het college van Burgermeester en wethouders te overtuigen van Uw en onze bezwaren tegen het doortrekken van de Hammarskjöldsingel.

Heeft U ons spandoek al gezien??

De afgelopen week zijn op locatie (eindpunt tram 25) gesprekken gevoerd met raadsleden van VVD, Actief voor Amstelveen en Goed voor Amstelveen. Ook telefonisch en via social media wordt met andere partijen gesproken.

Komende week staan weer gesprekken op locatie op de agenda: 29 november om 12.00u komen wethouders Raat (VVD) en Gordon (D66) en een raadslid van GroenLinks 30 november om 8:00u ontvangen we raadsleden van CDA 50plus BBA en CU

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn en te participeren.

Hoewel de petitie reeds is aangeboden, blijft hij toch nog ondertekenbaar. Om in een later beslissend stadium nog meer medestanders te hebben .

25-11-2022

Inloopavond 11 oktober

Beste mensen die de petitie hebben ondertekend. Een aantal van ons is op de inloopavond van de gemeente geweest. Daarbij is duidelijk geworden dat de sloot (singel) tussen het beoogde tracé en de Anne de Vrieslaan blijft! Verder is duidelijk geworden dat er nog een hoop inspraak mogelijk is en nog lang niet alles is ‘afgehamerd’ Ik blijf goede hoop houden dat we het verlengen van de Hammarskjold singel tegen kunnen houden. Laten we met zijn allen proberen om minimaal 150 handtekeningen onder de petitie te krijgen! Dit kan tot 23 oktober.

12-10-2022

Petitie tegen doortrekken Hammarskjöldsingel

Onderteken de petitie als jij ook niet wilt dat de Gemeente Amstelveen de Hammarskjöldsingel doortrekt vlak langs onze huizen. Laat vooral ook jouw medebewoners ondertekenen! .

02-10-2022