U, de petitionaris
Oude en nieuwe trams htm randstadrail foto chris westerduin 1

Trek de Haagse tramlijnen door naar het Westland

36 ondertekeningen

het Westland heeft momenteel belabberd openbaar vervoer met zowel Rotterdam als Den Haag. De Hoekse lijn wordt het komende half jaar omgebouwd tot een metrolijn, waardoor er ondertussen helemaal geen railverbinding is. En de bussen naar Den Haag zijn ook knudde! Trek de Haagse trams die eindpunten aan de rand bij de N211/E30 hebben verder het Westland in, zodat het Westland een veel betere snellere, schonere en betrouwbare verbinding heeft met Den Haag. Net als vroeger.

Petitie

Wij

Bewoners in de dorpen van het Westland

 

constateren

  • Het openbaar vervoer in onze regio is momenteel ondermaats.

  • De Hoekse spoorlijn wordt het komende half jaar omgebouwd tot een metrolijn, dus er is helemaal geen railverbinding tussen Hoek van Holland en Rotterdam.

  • Ook zijn de busverbindingen ondermaats, en dan moeten we de auto pakken naar de stad wat ook een probleem kan zijn met parkeren, of we moeten naar één van de eindpunten van de trams die aan de rand langs de N211/E30 rijden, daar de auto neerzetten en zo verder gaan naar Den Haag.

  • Dit zou veel beter kunnen door die trams vanaf een aantal eindpunten verder het Westland in te trekken, zodat we zo vanaf huis gelijk in de tram naar Den Haag kunnen stappen.

  • Trek tramlijn 4 vanaf de UIthof 10,2 kilometer door naar de Zuidweg in Naaldwijk langs of op de Lozerlaan, de N211 en de N213 via Poeldijk, Rolpaal en het Busstation/Centrum van Naaldwijk.

  • Trek Tramlijn 16 vanaf Watering Dorpskade 15 kilometer dwars door landschap het Woudt, via het dorp Schipluiden langs de Vlaardingervaart door het centrum van Vlaardingen naar station Vlaardingen Centrum.

  • Trek Tramlijn 17 vanaf Wateringen Dorpskade ook Dwars door het Woudt naar Schipluiden, en laat het dan vanaf Schipluiden op of naast de N468 via de Dorpscentra's van Maasland en Maassluis naar Station Maassluis

  • Trek Tramlijn 9 vanaf de Dreef circa 12 kilometer door naar het dorpscentrum van De Lier via Kwintsheul en Mariendijk/Honselerdijk.

  • Tot slot ook een tram van Den Haag naar Hoek van Holland via Kijkduin, Monster en Gravenzande.

 

en verzoeken

Tramlijnen 4, 9, 16 en 17 vanaf hun voormalige eindpunten aan de rand langs de N211 verder door te trekken in het Westland. (Voor deze verbinding is al een petitie opgericht, die nu inmiddels al 1.010 ondertekeningen behaald heeft)

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-12-2024 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Er is degelijk onderzoek naar een tram richting Westland

De oude petitie voor een tram van Den Haag naar de Hoek bleek na onderzoek in 2017 niet haalbaar te zijn, wellicht wel toekomstmuziek. Hedendaags wordt er wel nieuw onderzoek gedaan, om bestaande tramlijnen aan de zuidelijke rand van Den Haag door te trekken naar het Westland, maar dan wellicht met kortere/aangepaste routes.

+Lees meer...

Zodat Westland straks toch sneller en gemakkelijker in Den Haag kan komen, en andersom.

Westlandse Omroep Stichting

SpoorPro

OVPro

Omroep West

01-07-2021