U, de petitionaris
Verkeersinfarct

Treed hard op tegen protesten die de maatschappij ontwrichten

96 ondertekeningen

Het recht om te protesteren is een groot goed. Het recht op vrijheid echter ook. Hoe nobel het doel ook, niemand heeft het recht de samenleving te gijzelen of schade te berokkenen omdat hij wil protesteren. Daarom willen wij dat de overheid keihard optreedt tegen ontwrichtende protesten.

Petitie

Wij

doorgaans zwijgende burgers die part noch deel hebben aan conflicten tussen groeperingen en overheid

 

constateren

  • dat in deze fragiele economie steeds radicalere groeperingen ontwrichtende protesten organiseren door van alles en nog wat te blokkeren, zoals daar zijn: wegen, stadscentra, publieke voorzieningen, organisaties met een kernfunctie enzovoort,
  • maar ook provocerend risico's nemen zoals het negeren van de corona-maatregelen en
  • dat wij daardoor, zonder schuld aan hun situatie, schade ondervinden terwijl ook wij moeten vechten voor financiĆ«le zekerheid

 

en verzoeken

keiharde actie van de politie en het leger door de bestaande regelgeving op gebied van openbare orde en veiligheid, die voor niet protesterende burgers immers ook gelden, stipt te handhaven en wel op zo'n manier dat geen enkele groepering zich nog intimiderend genoeg waant om met zware middelen, zwaar materieel of welke vorm van massaliteit dan ook, zijn zin door te drijven en gedwongen zal worden creatievere vormen van protest te ontplooien.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
06-10-2020 
Petitionaris:
Stefan Niepoort 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen