U, de petitionaris
Bellinistraatveldje

Tilburg Noord Samen - Urban Factory Ypelaer

77 ondertekeningen

De gemeente wil een Urban Factory gebouw van 280m2 neerzetten op de hoek van de Bellinistraat/Dirigentenlaan waarin allerlei culturele en sportieve activiteiten (dans, toneel, sport, ..) plaats gaan vinden. Wij vinden dat er betere locaties zijn, en dat de wijk andere behoeften heeft.

Petitie

Wij

de bewoners van de Stokhasselt

 

constateren

dat er genoeg andere locaties zijn voor een Urban Factory die tot minder overlast en commotie zullen leiden. Er is altijd gesproken over woningen op deze locatie en daar wijkt de gemeente nu vanaf. Tevens heeft de wijk andere behoeften dan alleen dans, zang, toneel en sport.

 

en verzoeken

de gemeente een toepasselijkere locatie te selecteren en de daadwerkelijke behoefte van de wijk invulling te geven. Check onze Facebook pagina voor meer informatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tilburg 
Petitieloket:
Einddatum:
10-05-2022 
Petitionaris:
Tilburg-Noord Samen 
Organisatie:
Buurtbewoners Stokhasselt, Tilburg-Noord Samen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Update Urban Factory

Naast deze internet petitie is Tilburg Noord Samen langs de directe bewoners gegaan en zijn rond de 200 fysieke handtekeningen verzameld. Naar aanleiding van de reacties uit de buurt heeft er afgelopen dinsdag een overleg plaatsgevonden tussen ons en de gemeente.

+Lees meer...

De gemeente heeft besloten de aanbesteding tijdelijk uit te stellen. Het betreft zeker nog geen afstel.

Gedurende het gesprek heeft Tilburg Noord Samen kritische vragen aan de gemeente gesteld over doelstelling, locatie (waarom bv niet de Ypelaer), handhaving, locatie-eisen, invulling, verantwoordelijkheden, beheer, doelgroep, probleem dat men op wil lossen, en het huidige bereik van de doelgroep. De gemeente kon niet overal een antwoord op geven, en vroeg of we deze vragen mee willen nemen op 10 mei. De projectleider heeft aangegeven met Contour de Twern om tafel te gaan over de Ypelaer en het huidige activiteitenprogramma aldaar (momenteel lijkt daar niet veel te gebeuren).

De wethouder heeft aangegeven een gebouw centraal in de wijk te willen hebben, maar niet specifiek waar. Als u ideeën heeft over een locatie, doelstelling, invulling et cetera, laat het ons aub weten op TilburgNoordSamen@gmail.com of onze facebook pagina http://www.facebook.com/TilburgNoordSamen

De gemeente nodigt iedereen van harte uit om op 10 mei mee te komen praten in de Ypelaer, en ook wij willen u met klem verzoeken in te schrijven en uw stem te laten horen. Hoe meer mensen hun mening delen en tonen waar ze voor staan, hoe beter het eindresultaat zal zijn. Stuur een e-mail naar bloem.kanters@tilburg.nl om u aan te melden voor dinsdagavond 10 mei. Doe het alstublieft.

Laten we er samen voor zorgen dat er iets moois uit voort vloeit waar Tilburg Noord daadwerkelijk iets aan heeft.

Tilburg Noord Samen

15-04-2022