U, de petitionaris
Voactie

Tijd voor kwaliteit - Leraren en leerlingen in VO luiden de noodklok

1.173 ondertekeningen

Leraren in het Voortgezet Onderwijs zijn zich bewust van de grote verantwoordelijkheid die op hun schouders rust. Zij hebben een prachtberoep en werken aan de toekomst van jonge mensen. Maar ons onderwijs staat onder druk, het lerarentekort neemt toe en de tijd om lessen voor te bereiden neemt af.

Petitie

Wij

leraren en leerlingen uit voortgezet onderwijs

 

constateren

  • dat in Nederland in verhouding tot omliggende landen veel lessen per week worden geven.

  • De arbeidsvoorwaarden blijven ver achter bij het toenemende eisenpakket waar we aan moeten én willen voldoen, zoals het bieden van ‘passend onderwijs’.

  • Een op de vier leraren kampt met burn-outklachten. Hierdoor verliest ons prachtberoep zijn glans en zal het zorgwekkende lerarentekort nóg groter worden.

 

en verzoeken

concrete effectieve maatregelen te nemen om het lerarentekort terug te dringen en verzoeken tevens de door Regioplan aangevoerde en onderzochte voorwaarden te scheppen waaronder de aangenomen motie Van Meenen gerealiseerd kan worden, zodat het aantal lessen dat leraren per week geven daadwerkelijk terug te brengen is van 25 naar 20.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
26-02-2018 
Petitionaris:
Henk ter Haar 
Organisatie:
VO in actie 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen