U, de petitionaris
Stop sterren

Theater en kunstrecensies zonder 'sterren'

69 ondertekeningen

Er zijn nog steeds kranten die een sterrensysteem hanteren bij recensies voor theater/kunst. Dit doet noch de (theater)makers, noch de recensent eer aan door de recensie en het kunstwerk te reduceren tot 1-5 sterren. Daar moet maar eens een einde aan komen. Als je deze petitie tekent kunnen we gewoon top theater maken zonder bang te zijn dat iemand het 1 ster geeft, dan hoeven we alleen maar bang zijn dat iemand het slecht noemt. Maar als iemand dan redenen geeft, dan kan iemand anders misschien juist daarom toch gaan kijken. Dat lijkt me fijn. U ook?

Petitie

Wij

Wij zouden liever zien dat de sterren bij kranten verdwijnen.

 

constateren

  • diverse kranten zoals het NRC, de Volkskrant of het Dagblad van het Noorden laten hun redactie nog steeds sterren plaatsen bij de recensies van recensenten. De Theaterkrant ging hun al voor.

  • Nu leunt succes of flop erg op de sterren van kranten.

  • Door de focus te verleggen naar de inhoud van de recensies kan men zelf bepalen waar waarde aan te hechten en dus te kiezen om zelf (niet) te gaan kijken.

 

en verzoeken

recensies zonder sterren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Petitionaris:
just van bommel 

Geschiedenis

Ondertekeningen