U, de petitionaris
Molenbrug 2

Terugkeer van de Utrechtse Molenbrug

172 ondertekeningen

Vroeger lag er ter hoogte van het Paardenveld een brug over de toenmalige Stadsbuitengracht, de Molenbrug. Nu het water terug is in de singel, willen wij ook die brug graag terug, om de verbinding tussen Wijk-C en Pijlsweerd te herstellen.

Petitie

Wij

Bewoners en ondernemers van de Amsterdamsestraatweg, Pijlsweerd, Wijk-C en omliggende buurten

 

constateren

dat het noordelijke deel van de Straatweg is afgesneden voor passanten uit de Binnenstad sinds er weer water in de singel stroomt. Hierdoor is 'de kop van de Straatweg' niet gemakkelijk bereikbaar meer voor mensen, onder andere uit de richting Wijk-C, die daar hun dagelijkse boodschappen altijd kwamen doen. Terugkeer van de voetgangersbrug, die daar 90 jaar lag (1859-1969) zou de verbinding herstellen.

 

en verzoeken

Wij vragen de gemeente om een onderzoek te doen naar de mogelijkheid om opnieuw een langzaamverkeerverbinding over de singel te realiseren, waardoor de verbinding tussen binnenstad en Amsterdamsestraatweg voor langzaam verkeer wordt hersteld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
10-12-2018 
Organisatie:
Ondernemersvereniging Hart voor de Straatweg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen