U, de petitionaris
S l1000

Termijn voor het bekend maken van het schoolrooster

2 ondertekeningen

Met dit voorstel zeggen wij, studenten in Nederland, dat we klaar zijn met het telkens op laatste moment ontvangen van onze schoolroosters. Wij willen dat alle scholen zich houden aan een bekendmakingstermijn van 3 weken bij aanvang van het nieuw schooljaar en 2 weken bij aanvang van een nieuwe periode/blok of semester.

School is al duur genoeg, het nieuwe leenstelsel is ook niet ideaal, en dan kunnen we ook nog eens niet op tijd ons rooster doorgeven aan onze werkgever.

Maak het makkelijker voor ons niet moeilijker!

Petitie

Wij

Inwoners die op een of andere manier baat hebben bij inwerkingtreding va dit wetsartikel/voorstel of zich kunnen voostellen dat anderen hierbij baat hebben.

 

constateren

  • Dat scholen op het laatste moment nieuwe roosters bekendmaken.

  • Dit gaat zo ver dat sommige studenten pas de laatste dag voor de week dat hun rooster ingaat deze ontvangen of dat deze dan pas bekend wordt.

  • School is al duur genoeg, het nieuwe leenstelsel is ook niet ideaal, en dan kunnen we ook nog eens niet op tijd ons rooster doorgeven aan onze werkgever.

  • Een bekendmakingstermijn van 3 weken bij aanvang van het nieuw schooljaar en 2 weken bij aanvang van een nieuwe periode/blok of semester zou werkbaar zijn.

 

en verzoeken

  • een wet(s artikel) dat druk zet op scholen om binnen de hierboven genoemde termijnen de schoolrooster bekend te maken

  • met een sanctie die positief uitpakt voor de studenten wanneer dit artikel door de scholen wordt overtreden.

  • hierbij gaat het om bekendmaking van definitieve roosters; niet de kleine wijzigingen die achteraf gedaan kunnen worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-11-2019 
Petitionaris:
Shaquille Fernand 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen