U, de petitionaris

Stop verplichte bijdrage KvK

4.509 ondertekeningen

De Kamer van Koophandel strijkt jaarlijks ca. 200 miljoen aan verplichte bijdragen op van het bedrijfsleven maar doet voor de betalende partijen vrijwel niets terug. Dit moet stoppen.

Petitie

Wij

ondernemers van Nederland, die verplicht geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel en hiervoor jaarlijks verplicht een bedrag betalen,

 

constateren dat:

dat de jaarlijkse bijdrage die het bedrijfsleven betaalt aan de Kamer van Koophandel buiten elke proportie is, dat de Kamer van Koophandel hier vrijwel niets voor terug doet, dat de gelden worden gebruikt voor dure reklame ("eerst even langs de kamer van koophandel), open dagen en andere voorlichting voor níet betalenden, dat de door het bedrijfsleven verstrekte gegevens bovendien door de Kamer van Koophandel te gelde worden gemaakt, dat zelfs het opvragen van een eigen uittreksel geld kost,

 

en verzoeken

de Tweede Kamer der Staten Generaal een einde te maken aan deze monopoliepositie van de Kamer van Koophandel, de jaarlijkse bijdrage terug te brengen tot wat het beheer van gegevens in een database systeem daadwerkelijk kost (b.v. de kosten van een domeinsregistratie), de gegevens van bedrijven te doen laten beschermen en het opvragen van gegevens door derden aan geldende regels te verbinden en tot slot de opvraag van de eigen gegevens gratis te maken.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
25-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Harry Dillema 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Schriftelijke vragen Kamerlid Verhoeven over de omgang van de Kamers van Koophandel met persoonsgegevens

2011Z08081Vragen van het lid Verhoeven (D66) aan de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over omgang van de Kamer van Koophandel (KvK) met persoonsgegevens (ingezonden 15 april 2011)1 Bent u bekend met de irritatie van vele ondernemers over het feit dat de KvK contactinformatie van ondernemers beschikbaar stellen? 1) 2)2 Acht u het wenselijk dat een publieke organisatie die ondernemingen verplichte heffingen oplegt, geld verdient met het ongevraagd verkopen van contactgegevens? 3)3 Bent u bekend met het feit dat deze verkoop van contactgegevens leidt tot veel ongevraagde reclamezendingen?4 Wat vindt u van het idee om over te schakelen op opt-out in plaats van opt-in, dat wil zeggen de ‘non-mailing indicator’ standaard uitzetten in plaats van standaard op aan?5 Denkt u ook dat dit veel meer zou passen voor een publieke organisatie?6 Bent van plan op korte termijn de verplichte KvK-heffing voor informeren en stimuleren om te zetten tot een vrijwillige bijdrage? 1) http://www.deondernemer.nl/blogs/549073/Stop-verplichte-bijdrage-KvK.html 2) http://petities.nl/petitie/stop-verplichte-bijdrage-kvk 3) http://www.kvk.nl/ondernemen/producten-handelsregister/adressenbestand/ .

16-04-2011