U, de petitionaris
Stop verkeersgewelddenbosch pag 13 staat tot 4

Stop verkeersgeweld in Den Bosch

2.014 ondertekeningen

Wij willen dat er afgerekend wordt met het onverantwoordelijke rijgedrag van automobilisten, scooter- en motorrijders.

Petitie

Wij

Bezorgde bewoners van Den Bosch

 

constateren dat:

Dat automobilisten, scooter- en motorrijders hard en luidruchtig rijden, rondjes rijden, veel overlast geven en onveilige situaties veroorzaken in Den Bosch

 

en verzoeken

  • Met mobiele flitscamera's te handhaven (door rood en snelheid);
  • Gerichte ambachtelijke handhavingsacties uit te voeren (laserguns) in de straten waar veel te hard wordt gereden (straten die iedereen kent!);
  • Rondjes rijden in de binnenstad onmogelijk te maken;
  • Notoire overlastgevers aan te pakken;
  • De binnenstad autoluw te maken en 30 km in de dorpskernen en woonwijken in te voeren;
  • Doorgaand verkeer te weren uit de binnenstad.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Einddatum:
02-05-2023 
Petitionaris:
Noud Velthoven 
Organisatie:
Bezorgde bewoners van Den Bosch 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

laatste nieuws Team Stop verkeersgeweld Den Bosch

“STOPVERKEERSGEWELD”,

De werkgroep Stop Verkeersgeweld Den Bosch is nog steeds volop in de weer om de burgemeester en de gemeenteraad ervan te doordringen dat wij het verkeersgeweld zat zijn. In de eerste fase is de stad aardig geel gekleurd met rode-hand-posters en heeft de werkgroep de nodige aandacht gekregen van de burgemeester en de gemeenteraad. Niet alleen door die posters en de massaal ondertekende petitie maar ook in een-op-een-gesprekken met bijna alle partijen.

+Lees meer...

Tijdens deze gesprekken bleek iedere partij zich ervan bewust dat het verkeersgeweld echt moet worden opgelost in onze stad.

De belangrijkste gesprekspunten waren typische voorbeelden van waar het nu helemaal mis gaat. Te denken valt aan de Zuidwillemsvaart, de Hervensebaan, het Goulmy en Baarplein, De Vutter, Kruisstraat, Koningsweg, rond basisscholen en de ongekende drukte van (doorgaand) verkeer in de binnenstad. Daarnaast hebben wij aangegeven dat de meest voor de hand liggende oplossing hier handhaving is. En verder: daadkracht met de plannen voor veilige, autoluwe wijken, en burgerparticipatie bij eventuele wijzigingen in de infrastructuur. We hebben ook andere oplossingen aangedragen.

Wij als werkgroep zijn heel tevreden met deze eerste fase. Die sluiten we af op donderdag 16 februari om 16.30 uur bij de Ovonde op het Julianaplein met het overhandigen van de door bijna 2.000 mensen ondertekende petitie aan burgemeester J.Mikkers en wethouder verkeer R.Geers. Wij doen een oproep aan iedereen om die middag naar de Ovonde (Julianaplein) te komen.

Fase 2 is in feite al in gang gezet. Want we hebben met alle partijen afgesproken dat er op korte termijn iets moet gebeuren. En dat we eind april de gedane stappen gaan evalueren. Wij blijven dit nauwkeurig monitoren. Daarnaast gaan we op educatiereis. Wij nodigen de burgemeester, de wethouder en de gemeenteraad uit om mee te gaan naar een stad waar het wél goed is geregeld. Waar de gemeente met simpele technische snufjes en eenvoudige oplossingen het verkeersgeweld direct een halt toeroept.

Aan de vele ondertekenaars, sympathisanten en Bosschenaren die ons steunen beloven wij dat we door blijven gaan met onze werkgroep totdat het verkeersgeweld uit de stad is verdreven. Wij houden u op de hoogte.

Voor nadere informatie: https://www.stopverkeersgewelddenbosch.nl

Joost van Dijk en Noud Velthoven

09-02-2023

We willen u informeren over de stand van zaken van onze petitie en onze campagne.

Om te beginnen - maar wellicht heeft u dat zelf al gezien - er zijn met u ongeveer 1800 mensen die de petitie hebben ondertekend.

Veel te lang is de gemeente ’s-Hertogenbosch horend doof gebleven voor de signalen uit de stad, wijken en dorpen als het gaat om verkeersonveiligheid.

+Lees meer...

Wij gaan met onze actie door tot half december. Dan zullen we de petitie aan aanbieden aan de burgemeester en gemeenteraad. Daaraan voorafgaand zullen we gesprekken voeren met gemeenteraadsleden, de burgemeester (handhaving verkeer) en de wethouder van verkeer.

Dit betekent dat wij de komende weken onze petitie-campagne vervolgen. Wij vragen u om in uw eigen omgeving familieleden, buren, vrienden en kennissen op te roepen om de petitie ook te ondertekenen. Stuur deze link door: Stop verkeersgeweld in Den Bosch - Petities.nl

Of wijs mensen op onze website: www.stopverkeersgewelddenbosch.nl

De komende weken gaan we door met het voeren van (ludieke) acties dwars door de stad heen, in wijken en dorpen. U komt de RODE HAND meer en meer tegen en dat is ook precies de bedoeling.

Ook voeren we campagne in de media.

Nogmaals dank voor u ondertekening en support,

Als u wilt meedoen aan onze acties, vaak kort maar krachtig, dan kunt u ons dat laten weten. Ons mailadres is info@stopverkeersgewelddenbosch.nl

Met vriendelijke groet,

Team Stop verkeersgeweld Den Bosch

28-10-2022