U, de petitionaris
Geldverspilling in eu

Stop verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg

31 ondertekeningen

Onderteken deze petitie en druk de kosten van de EU door Frankrijk voor het blok te zetten!

Petitie

Wij

de inwoners van Europa die zich storen aan het reizend EU-circus tussen Brussel en Straatsburg

 

constateren dat:

dat er heel veel geld verspild wordt van de EU. Dit komt voornamelijk omdat er maandelijks gewisseld moet worden van residentie van het Europarlement. Het betreft hier het EU-verhuiscircus Bruxelles-Strassbourg: administratie, mensen en locatie en plaatsing van de mensen in de buurt van de residentie van keuze.

Dit kost krankzinnig veel geld en voegt niets toe aan de EU en beperkt enorm het functioneren.

Frankrijk heeft als enig land, naast Brussel, ook Straatsburg als residentiestad voor de EU. Maandelijks pendelt het hele EU-circus van Brussel naar Straatsburg. Hierdoor wordt onnodig veel arbeidstijd, geld en energie (denk aan vervoer) verspild.

Hoe duur zal het dan wel niet worden als het parlement in 28 lidstaten residentie gaat hebben? Nu 12 sessies van 4 dagen per jaar. Straks elk EU-land plenaire sessie in een andere door de lidstaat zelf aan te wijzen residentie van 4 dagen. Dus elke maand op reis en dus ook langer onderweg dan de afstand Brussel-Straatsburg. De vrachtwagens met de koffers moeten dus ook naar Cyprus, Ierland, Portugal en Finland rijden. Willen wij dat als EU? Het zijn tenslotte allemaal landen die aan de voorwaarden van de EU voldoen en allen gelijk aan rechten. Dit is tenslotte het uitgangspunt van de EU. Dus ook qua residentie dan!

Behalve dat dit voorstel heel duur wordt, kan het parlement dan ook praktisch niet meer functioneren. De parlementsleden worden doodmoe van het reizen, de documenten en ondersteunende medewerkers zijn bijna altijd onderweg. Dan functioneert de EU helemaal niet meer. Maar iedereen is dan wel gelijk behandeld.

 

en verzoeken

Laat de EU daadwerkelijke kosten maken t.g.v. alle lidstaten worden i.p.v. een land, in dit geval Frankrijk.

'omdat dit natuurlijk niet praktisch en veel te duur is moet Frankrijk bij de volgende verdragsherziening Straatsburg opgeven'.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
20-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Ruud van Wier 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen