You, the petitioner
150

Stop snelheidsduivels

6 signatures

Wij willen dat snelheidsduivels (weggebruikers die 150+ km/uur rijden) een halt wordt toegeroepen.

Petition

We

allen die willen dat op auto(snel)wegen geen snelheidsduivels rijden (weggebruikers die 150+ km/uur rijden)

 

observe

  • dat binnen de EU de maximumsnelheid voor auto's en motoren ligt tussen 100 en 140 km (volgens Wikipedia of ANWB) en dat hierdoor nergens binnen de EU sneller mag worden gereden dan 140 km/uur, met uitzondering van Duitsland

  • dat het rijden van de snelheidsduivels overlast geeft aan anderen en (levens)gevaarlijke verkeerssituaties creëert;

  • dat het onnodig hard rijden niet past in een wereld waar het belasten van ons milieu met extra kooldioxide CO2) buiten een verantwoord milieubeleid valt;

 

and request

  • een wettelijk verbod in te stellen voor het importeren, maken en het gebruiken van auto's en motoren met een snelheid van 150+ km uur, voor bestaande auto's en motoren geldt een uitsterfregeling. Voor snelheidsduivels geldt geen uitsterfregeling.

  • dit bij alle EU-collega's aan te kaarten, en op EU-niveau een dwingende maatregel voor te schrijven (waarvan een land op eigen verzoek kan afwijken).

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-04-06 
Lead petitioner:
Mario van Schaik 
Organisation:
Stop Snelheidsduivels 
Website:

History

Signatures

Updates

Start van petitie Stop Snelheidsduivels

Op 8 januari is de petitie Stop Snelheidsduivels gestart. Doel is om voertuigen die sneller dan 150 km per uur kunnen rijden, van de weg te halen.

+Read more...

Autorijders die 209 km/uur rijden, zijn niet gewenst op de weg. De maximum-snelheidslimieten van 100 of 130 km per uur worden door deze petitie dan ook niet gewijzigd. U wilt toch ook geen Snelheidsduivels op de weg? Teken dan ook deze petitie.

2020-01-08