U, de petitionaris
150

Stop snelheidsduivels

6 ondertekeningen

Wij willen dat snelheidsduivels (weggebruikers die 150+ km/uur rijden) een halt wordt toegeroepen.

Petitie

Wij

allen die willen dat op auto(snel)wegen geen snelheidsduivels rijden (weggebruikers die 150+ km/uur rijden)

 

constateren

  • dat binnen de EU de maximumsnelheid voor auto's en motoren ligt tussen 100 en 140 km (volgens Wikipedia of ANWB) en dat hierdoor nergens binnen de EU sneller mag worden gereden dan 140 km/uur, met uitzondering van Duitsland

  • dat het rijden van de snelheidsduivels overlast geeft aan anderen en (levens)gevaarlijke verkeerssituaties creëert;

  • dat het onnodig hard rijden niet past in een wereld waar het belasten van ons milieu met extra kooldioxide CO2) buiten een verantwoord milieubeleid valt;

 

en verzoeken

  • een wettelijk verbod in te stellen voor het importeren, maken en het gebruiken van auto's en motoren met een snelheid van 150+ km uur, voor bestaande auto's en motoren geldt een uitsterfregeling. Voor snelheidsduivels geldt geen uitsterfregeling.

  • dit bij alle EU-collega's aan te kaarten, en op EU-niveau een dwingende maatregel voor te schrijven (waarvan een land op eigen verzoek kan afwijken).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
06-04-2020 
Petitionaris:
Mario van Schaik 
Organisatie:
Stop Snelheidsduivels 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Start van petitie Stop Snelheidsduivels

Op 8 januari is de petitie Stop Snelheidsduivels gestart. Doel is om voertuigen die sneller dan 150 km per uur kunnen rijden, van de weg te halen.

+Lees meer...

Autorijders die 209 km/uur rijden, zijn niet gewenst op de weg. De maximum-snelheidslimieten van 100 of 130 km per uur worden door deze petitie dan ook niet gewijzigd. U wilt toch ook geen Snelheidsduivels op de weg? Teken dan ook deze petitie.

08-01-2020