U, de petitionaris
Gabriel metsustraat 6 j. marsman

Stop sloopplannen huis waar Etty Hillesum haar oorlogsdagboek schreef

4.285 ondertekeningen

In English

Gabriël Metsustraat 6, het huis waar de Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum tijdens de oorlogsjaren haar dagboeken schreef wordt bedreigd met sloop. Dit is een oproep aan de minister van OCW om het gebouw te benoemen tot rijksmonument en vernietiging van dit historisch erfgoed te voorkomen.

Petitie

Wij

Het Etty Hillesum Onderzoekscentrum, Stichting Joodse Huizen, Prof. dr. Klaas Smelik en anderen

 

constateren

dat het pand, Gabriël Metsustraat 6 een zeer belangrijke cultuur-historische waarde vertegenwoordigt omdat de Joodse Etty Hillesum (1914-1943) daar tijdens de Tweede Wereldoorlog haar oorlogsdagboek schreef. Het pand is een tastbare herinnering aan deze bijzondere schrijfster en wij vinden dat met dit erfgoed zorgvuldig en met respect omgegaan dient te worden. Helaas constateren wij dat het pand gesloopt dreigt te worden.

 

en verzoeken

de minister van OCW het pand als rijksmonument aan te wijzen zodat het pand behouden blijft en ook voor volgende generaties een tastbare plek van herinnering aan deze bijzondere Joodse schrijfster kan blijven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
24-07-2020 
Petitionaris:
Lotte Bergen 
Organisatie:
Etty Hillesum Onderzoekscentrum, Middelburg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen