U, de petitionaris
07 05 love love afbeelding petitie facebook formaat

Stop ongelijke behandeling LHBTI-stellen in asielprocedures

527 ondertekeningen

LHBTI-stellen die samen naar Nederland vluchten, lopen het risico door de IND niet te worden erkend als koppel. Heterostellen kunnen een trouwakte laten zien, maar mensen uit een land waar homoseksualiteit strafbaar is, kunnen niet trouwen en hebben daardoor geen bewijs dat hun relatie duurzaam is.

Petitie

Wij

bezorgde burgers van Nederland die in Nederland in vrijheid lief kunnen hebben wie ons lief is.

 

constateren

  • ongelijkheid in de behandeling van LHBTI-stellen in de asielprocedure in vergelijking met heterostellen.
  • Dat het voor LHBTI-asielzoekers met een relatie lastiger is dan voor heterostellen om te bewijzen dat ze een duurzame relatie hebben.
  • Dat onder andere een lesbisch Russisch koppel met jonge kinderen gesplitst dreigt te worden omdat het niet als gezinseenheid erkend wordt.
  • Dat dit in strijd is met Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet.

 

en verzoeken

  • erkenning voor het feit dat LHBTI-koppels afkomstig uit landen waarin homoseksualiteit bij wet verboden is meer moeite hebben te bewijzen dat hun relatie duurzaam is.

  • Toepassing door de IND in dit soort zaken van haar discretionaire bevoegdheid, die voorheen bij de staatssecretaris lag.

  • Door toepassing van de discretionaire bevoegdheid schrijnende gevallen te voorkomen, zoals het splitsen van koppels die samen asiel aanvragen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
05-10-2020 
Petitionaris:
Sandro Kortekaas 
Organisatie:
LGBT Asylum Support 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen