You, the petitioner
07 05 love love afbeelding petitie facebook formaat

Stop ongelijke behandeling LHBTI-stellen in asielprocedures

523 signatures

LHBTI-stellen die samen naar Nederland vluchten, lopen het risico door de IND niet te worden erkend als koppel. Heterostellen kunnen een trouwakte laten zien, maar mensen uit een land waar homoseksualiteit strafbaar is, kunnen niet trouwen en hebben daardoor geen bewijs dat hun relatie duurzaam is.

Petition

We

bezorgde burgers van Nederland die in Nederland in vrijheid lief kunnen hebben wie ons lief is.

 

observe

  • ongelijkheid in de behandeling van LHBTI-stellen in de asielprocedure in vergelijking met heterostellen.
  • Dat het voor LHBTI-asielzoekers met een relatie lastiger is dan voor heterostellen om te bewijzen dat ze een duurzame relatie hebben.
  • Dat onder andere een lesbisch Russisch koppel met jonge kinderen gesplitst dreigt te worden omdat het niet als gezinseenheid erkend wordt.
  • Dat dit in strijd is met Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet.

 

and request

  • erkenning voor het feit dat LHBTI-koppels afkomstig uit landen waarin homoseksualiteit bij wet verboden is meer moeite hebben te bewijzen dat hun relatie duurzaam is.

  • Toepassing door de IND in dit soort zaken van haar discretionaire bevoegdheid, die voorheen bij de staatssecretaris lag.

  • Door toepassing van de discretionaire bevoegdheid schrijnende gevallen te voorkomen, zoals het splitsen van koppels die samen asiel aanvragen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-05 
Lead petitioner:
Sandro Kortekaas 
Organisation:
LGBT Asylum Support 
Website:

History

Signatures