You, the petitioner
Gemeentewet art 24 definitief

Stop lastenverzwaringen in Hoogeveen

1,030 signatures

De Gemeente Hoogeveen heeft diverse, de gehele Hoogeveense gemeenschap zwaar treffende, exorbitante lastenverzwaringen en bezuinigingen aangekondigd en reeds schriftelijk aangezegd. De besluiten hiertoe zijn in strijd met Artikel 24 Gemeentewet genomen in besloten vergaderingen.

Petition

We

inwoners van Hoogeveen, in Hoogeveen gevestigde bedrijven, instellingen en reeds tot stand gekomen actiegroepen.

 

observe

dat de Gemeenteraad van Hoogeveen, in strijd met de artikelen 23 en 24 van de gemeentewet, in besloten vergadering heeft beraadslaagd en consensus heeft bereikt over de basisbegroting voor de jaren 2021 t/m 2024.

 

and request

  • de Gemeenteraad van Hoogeveen in een openbare vergadering vast te stellen dat de beraadslagingen en besluiten, die ten grondslag liggen aan de basisbegroting waarover consensus is bereikt, niet in beslotenheid hadden mogen plaatsvinden en deze beraadslagingen en besluiten als "niet wettig gehouden en besloten" te verklaren.

  • In een openbare vergadering beraadslagingen te houden om te komen tot een voor iedereen acceptabele begroting.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Hoogeveen 
Petition desk:
Closing date:
2020-11-26 
Lead petitioner:
Gerard Booij 
Organisation:
burgerinitiatief 
Website:

History

Signatures

Updates

Interview bij "Raadhuisplein en omstreken"

Donderdag 12 november a.s. zal er tussen 19.00 uur en 20.00 in het programma "Raadhuisplein en omstreken" bij Radio Hoogeveen door de presentatoren Johan Berendsen en Jan Mastwijk een interview worden afgenomen.

+Read more...

Het gespreksonderwerp zal de door de gemeenteraad van Hoogeveen bedreven achterkamertjespolitiek zijn. De petitie beoogt daaraan een eind te maken.

2020-11-08

Onwettig handelen door Gemeenteraad.

In een reactie op een door de petitionaris ingediend WOB-verzoek wordt vermeld dat er van de gesprekken achter gesloten deuren geen gespreksverslagen zijn gemaakt.

Dit is geheel in strijd met artikel 23 sub 4 luidende "Van een vergadering met gesloten deuren wordt een afzonderlijk verslag opgemaakt, dat niet openbaar wordt gemaakt tenzij de raad anders beslist."

Met het geheel niet maken van gespreksverslagen heeft de gemeenteraad dus zeer duidelijk ook hiermee de gemeentewet overtreden.

2020-11-06

Aanbieden petitie.

De petitie zal, tijdens de verstrekte inspreekmogelijkheid bij de raadsvergadering van 26 november a.s., aan de gemeenteraad worden aangeboden. De mogelijkheid tot onderteken zal dan beƫindigd worden.

2020-11-04