U, de petitionaris
Gemeentewet art 24 definitief

Stop lastenverzwaringen in Hoogeveen

1.030 ondertekeningen

De Gemeente Hoogeveen heeft diverse, de gehele Hoogeveense gemeenschap zwaar treffende, exorbitante lastenverzwaringen en bezuinigingen aangekondigd en reeds schriftelijk aangezegd. De besluiten hiertoe zijn in strijd met Artikel 24 Gemeentewet genomen in besloten vergaderingen.

Petitie

Wij

inwoners van Hoogeveen, in Hoogeveen gevestigde bedrijven, instellingen en reeds tot stand gekomen actiegroepen.

 

constateren

dat de Gemeenteraad van Hoogeveen, in strijd met de artikelen 23 en 24 van de gemeentewet, in besloten vergadering heeft beraadslaagd en consensus heeft bereikt over de basisbegroting voor de jaren 2021 t/m 2024.

 

en verzoeken

  • de Gemeenteraad van Hoogeveen in een openbare vergadering vast te stellen dat de beraadslagingen en besluiten, die ten grondslag liggen aan de basisbegroting waarover consensus is bereikt, niet in beslotenheid hadden mogen plaatsvinden en deze beraadslagingen en besluiten als "niet wettig gehouden en besloten" te verklaren.

  • In een openbare vergadering beraadslagingen te houden om te komen tot een voor iedereen acceptabele begroting.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hoogeveen 
Petitieloket:
Einddatum:
26-11-2020 
Petitionaris:
Gerard Booij 
Organisatie:
burgerinitiatief 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Interview bij "Raadhuisplein en omstreken"

Donderdag 12 november a.s. zal er tussen 19.00 uur en 20.00 in het programma "Raadhuisplein en omstreken" bij Radio Hoogeveen door de presentatoren Johan Berendsen en Jan Mastwijk een interview worden afgenomen.

+Lees meer...

Het gespreksonderwerp zal de door de gemeenteraad van Hoogeveen bedreven achterkamertjespolitiek zijn. De petitie beoogt daaraan een eind te maken.

08-11-2020

Onwettig handelen door Gemeenteraad.

In een reactie op een door de petitionaris ingediend WOB-verzoek wordt vermeld dat er van de gesprekken achter gesloten deuren geen gespreksverslagen zijn gemaakt.

Dit is geheel in strijd met artikel 23 sub 4 luidende "Van een vergadering met gesloten deuren wordt een afzonderlijk verslag opgemaakt, dat niet openbaar wordt gemaakt tenzij de raad anders beslist."

Met het geheel niet maken van gespreksverslagen heeft de gemeenteraad dus zeer duidelijk ook hiermee de gemeentewet overtreden.

06-11-2020

Aanbieden petitie.

De petitie zal, tijdens de verstrekte inspreekmogelijkheid bij de raadsvergadering van 26 november a.s., aan de gemeenteraad worden aangeboden. De mogelijkheid tot onderteken zal dan beëindigd worden.

04-11-2020