You, the petitioner

Stop kaalslag Heerderweg Epe

1,711 signatures

Provincie Gelderland wil uit naam van de verkeersveiligheid honderden laanbomen kappen langs de Heerderweg (de N794 tussen Epe en Heerde), waaronder monumentale eiken en beuken. Voor de veiligheid is dat niet nodig. Wel om het provinciale netwerk van 80km-wegen te kunnen realiseren.

7 OKTOBER IS DE PETITIE AANGEBODEN AAN PROVINCIALE STATEN VAN GELDERLAND.

Deze petitie is niet meer ondertekenbaar. De volgende petitie tegen het kappen van de bomen langs de Heerderweg kun je nog wel ondertekenen: "Red oude monumentale bomen Heerderweg N 794 en bomen langs N wegen" (zie link)

PROTESTMANIFESTATIE "STOP KAALSLAG HEERDERWEG," 22 OKTOBER OM 19:30 UUR IN DE GROTE KERK EPE

Petition

We

bewoners en liefhebbers van een groen en boomrijk Epe,

 

observe

dat uit naam van de verkeersveiligheid in Epe een verschrikkelijke kaalslag langs de N794 plaats zal vinden. De provincie probeert zo het geplande netwerk van 80km-wegen te realiseren, waarbij omwonenden en belangengroepen amper betrokken worden. Dit is strijdig met beleid dat vraagt om betrokken burgers. Het kappen van de bomen draagt niet bij tot een veiliger weg. Het nodigt juist uit tot harder rijden, wat leidt tot ernstiger ongevallen.

 

and request

de bomen langs de N794 niet te kappen, de snelheid op deze weg te beperken tot 60 km/u en wel vrijliggende fietspaden aan te leggen, maar dan zonder daarvoor bomen te kappen. Voor dergelijke fietspaden bestaan meerdere alternatieven.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Provincie Gelderland 
Petition desk:
Closing date:
2015-10-07 
Status:
Closed 
Organisation:
Vereniging Milieuzorg Epe / KNNV Epe-Heerde 
Website:

History

Signatures

Updates

7 oktober wordt petitie ingediend

Aanstaande woensdagochtend, voorafgaand aan de plenaire vergadering van Provinciale Staten van Gelderland, wordt de petitie aangeboden aan de Commissaris van de Koning, de heer Cornielje. In verband hiermee wordt de petitie maandagavond afgesloten..

2015-10-01

Indiening petitie 7 oktober?

We zijn van plan om woensdag 7 oktober de petitie aan Provinciale Staten Gelderland aan te bieden. We hebben een verzoek daartoe aan de griffie gestuurd.

+Read more...

Waarschijnlijk zal dan de petitie maandag 5 oktober gesloten worden.

2015-09-30

Hart van Nederland

De vroege editie van het Hart van Nederland (SBS6) besteedde aandacht aan de reconstructie van de Heerderweg en de desastreuze gevolgen voor de bomen..

2015-09-18