U, de petitionaris

Stop kaalslag Heerderweg Epe

1.711 ondertekeningen

Provincie Gelderland wil uit naam van de verkeersveiligheid honderden laanbomen kappen langs de Heerderweg (de N794 tussen Epe en Heerde), waaronder monumentale eiken en beuken. Voor de veiligheid is dat niet nodig. Wel om het provinciale netwerk van 80km-wegen te kunnen realiseren.

7 OKTOBER IS DE PETITIE AANGEBODEN AAN PROVINCIALE STATEN VAN GELDERLAND.

Deze petitie is niet meer ondertekenbaar. De volgende petitie tegen het kappen van de bomen langs de Heerderweg kun je nog wel ondertekenen: "Red oude monumentale bomen Heerderweg N 794 en bomen langs N wegen" (zie link)

PROTESTMANIFESTATIE "STOP KAALSLAG HEERDERWEG," 22 OKTOBER OM 19:30 UUR IN DE GROTE KERK EPE

11 februari 2017: De rechter geeft de provincie toestemming te beginnen met het kappen van bomen. We hebben echter kunnen voorkomen dat de provincie 603 bomen zal kappen. Dat zijn er nu uiteindelijke nog ‘maar’ 225. We hebben zo de Heerderweg voor een gigantische, onomkeerbare kaalslag behoed.

Petitie

Wij

bewoners en liefhebbers van een groen en boomrijk Epe,

 

constateren

dat uit naam van de verkeersveiligheid in Epe een verschrikkelijke kaalslag langs de N794 plaats zal vinden. De provincie probeert zo het geplande netwerk van 80km-wegen te realiseren, waarbij omwonenden en belangengroepen amper betrokken worden. Dit is strijdig met beleid dat vraagt om betrokken burgers. Het kappen van de bomen draagt niet bij tot een veiliger weg. Het nodigt juist uit tot harder rijden, wat leidt tot ernstiger ongevallen.

 

en verzoeken

de bomen langs de N794 niet te kappen, de snelheid op deze weg te beperken tot 60 km/u en wel vrijliggende fietspaden aan te leggen, maar dan zonder daarvoor bomen te kappen. Voor dergelijke fietspaden bestaan meerdere alternatieven.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Gelderland 
Petitieloket:
Einddatum:
07-10-2015 
Status:
Gesloten 
Organisatie:
Vereniging Milieuzorg Epe / KNNV Epe-Heerde 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

7 oktober wordt petitie ingediend

Aanstaande woensdagochtend, voorafgaand aan de plenaire vergadering van Provinciale Staten van Gelderland, wordt de petitie aangeboden aan de Commissaris van de Koning, de heer Cornielje. In verband hiermee wordt de petitie maandagavond afgesloten..

01-10-2015

Indiening petitie 7 oktober?

We zijn van plan om woensdag 7 oktober de petitie aan Provinciale Staten Gelderland aan te bieden. We hebben een verzoek daartoe aan de griffie gestuurd.

+Lees meer...

Waarschijnlijk zal dan de petitie maandag 5 oktober gesloten worden.

30-09-2015

Hart van Nederland

De vroege editie van het Hart van Nederland (SBS6) besteedde aandacht aan de reconstructie van de Heerderweg en de desastreuze gevolgen voor de bomen..

18-09-2015