U, de petitionaris
Dormio park

Stop het vakantiepark van Dormio in Maasbommel

450 ondertekeningen

Er zijn plannen voor de komst van een vakantiepark op het Hanzeland, maar er zijn vanuit inwoners uit Maasbommel veel zorgen over dit plan. Voor dit vakantiepark is een bestemmingsplanwijziging nodig en die is er nog niet. Dus dit is het goede moment om in actie te komen met een petitie.

Petitie

Wij

Verontruste, betrokken inwoners van Maasbommel of mensen met een binding met Maasbommel

 

constateren dat:

  • Dat er natuur moet verdwijnen voor de bouw van het park; beschermde dieren op het Hanzeland. Bomen gaan verloren.
  • Dat het nog onduidelijk is wat (dure) vakantiehuizen op gaan leveren voor Maasbommel.
  • Dat er nog meer overlast zal ontstaan op de wegen in het dorp.
  • Dat het bouwen van niet noodzakelijke vakantiewoningen onrealistisch is in een stikstofcrisis.
  • Dat er 188 vakantiewoningen zijn gepland; 30% van het totale aantal huizen in Maasbommel.
  • Dat er mogelijkheden zijn om met behoud van de natuur de recreatieve mogelijkheden rondom het Hanzeland te vergroten, met meer kleinschalige recreatie die beter past in de omgeving.
  • Dat het realiseren van een grootschalig vakantiepark zoals Dormio nu wil realiseren in Maasbommel absoluut onwenselijk is.

 

en verzoeken

De Gemeente West Maas en Waal / provincie Gelderland geen medewerking te verlenen aan een bestemmingsplanwijziging zoals projectontwikkelaar Dormio dat wil.

Het antwoord

Petitie is gesloten

De petitie is gesloten. Dankjewel voor jullie steun! Komende donderdag, 23 maart worden alle handtekeningen aangeboden aan de gemeente West Maas en Waal.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
West Maas en Waal 
Petitieloket:
Einddatum:
07-03-2023 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Dorus Pastoors, Gineke Bosch, Mieke Bogemann, Wilma van IJsseldijk, Jan Leder 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie is gesloten

De petitie is gesloten. Dankjewel voor jullie steun! Komende donderdag, 23 maart worden alle handtekeningen aangeboden aan de gemeente West Maas en Waal..

19-03-2023

Update 13 februari

Graag willen we jullie hier een update geven van de stand van zaken bij de actiegroep Hanzeland, tegen de komst van het Dormio vakantiepark.

Op zaterdag 11 februari j.l. zijn we met een aantal gemeenteraadsleden onder de deskundige leiding van twee IVN gidsen door het Hanzeland gewandeld en hebben we de dassen- en beverburcht bezocht.

+Lees meer...

Dit om de gemeenteraad een indruk te geven van de waarde van het gebied en van de impact van de plannen van Dormio. Het was zeker een succes, alleen al vanwege de deskundige begeleiding van IVN afd. Maas en Waal die veel wetenswaardigheden deelden met de aanwezigen. Hoe gaan we verder? Allereerst worden in maart de ingezamelde handtekeningen, zowel digitaal als op papier, aangeboden aan de gemeenteraad. Verder gaan we ons standpunt onder de aandacht brengen van de stichting Das en Boom, Provinciale Staten Gelderland en Rijkswaterstaat. Natuurlijk blijven we jullie hier op de hoogte houden, maar we gaan ook aandacht vragen op andere media. Bij Dormio blijft het intussen stil. De aangekondigde bestemmingsplanwijziging laat nog steeds op zich wachten en men loopt achter op de aangekondigde planning.

Vriendelijke groeten van Gineke Bosch, Mieke Bögemann, Wilma van Ijsseldijk en Jan Leder

13-02-2023

Update stop het vakantiepark Dormio in Maasbommel

Sinds het vorige artikel in ‘t Hanzebladje is de petitie tegen komst vakantiepark Dormio in Maasbommel goed van start gegaan. Digitaal zijn ondertussen ruim 370 handtekeningen gezet en op papier hebben we reeds tegen de 100 handtekeningen opgehaald.

+Lees meer...

Tijdens het rondgaan langs de deuren hebben we regelmatig interessante gesprekken en blijken diverse mensen bereid te zijn om ons te steunen vanuit hun eigen expertise, bijvoorbeeld op het gebied van milieu. De petitie gaat door tot eind januari 2023. U kunt deze nog steeds online tekenen via de link (https://petities.nl/petitions/stop-het-vakantiepark-van-dormio-in-maasbommel?locale=nl) De komende maand zullen we ook nog papieren handtekeningen ophalen in de straten waar we nog niet zijn geweest.

In februari willen we de petite aanbieden aan de gemeenteraad West Maas en Waal. We hopen naar aanleiding daarvan in gesprek te gaan met de gemeenteraad.

Een ander initiatief dat we hebben genomen, is de raadsleden van West Maas en Waal uitnodigen voor een rondleiding op het Hanzeland. Deze rondleiding zal, ijs en weder dienende, plaatsvinden in februari en begeleid worden door een medewerker van IVN natuureducatie. Het doel is dat de gemeenteraadsleden een goede indruk krijgen van het belang van de natuur van het Hanzeland en de daar levende dieren, zoals dassen en bevers, om een goedafgewogen beslissing te nemen voor de bestemming van het Hanzeland.

Wordt vervolgd!

Jan Leder, Mieke Bogemann, Gineke Bosch, Wilma van IJsseldijk

18-12-2022