U, de petitionaris
64675785 2121278061507109 6449294562069315584 n

Stop het gebruik van het woord 'Polenhotel'

577 ondertekeningen

Het woord Polenhotel is misleidend en discriminerend voor de Poolse gemeenschap. Het is geen echt hotel maar meer een tijdelijk onderkomen en bewoners komen niet alleen uit Polen. Reacties bij gebruik van dit woord in de (social) media zijn vaak discriminerend en beledigend dus niegatieve emoties.

Petitie

Wij

Oost-Europese en Nederlandse inwoners, ondernemers, die graag met respect willen samen wonen.

 

constateren

  • Dat vele belangrijke sectoren gebruik maken van (tijdelijke) arbeidskrachten uit Oost-Europa.
  • Dat misstanden rond Polen vaak breed worden uitgemeten in de media, waarbij 'De Pool' terecht of onterecht, een negatieve annotatie krijgt.
  • Dat bij (officieel) gebruik van het woord 'Polenhotel' in beleidsstukken dit vaak discriminerende en beledigende reacties oplevert, waardoor goedbedoelde initiatieven voortijdig stranden.

 

en verzoeken

  • Landelijke en gemeentelijke politieke en ambtelijke instellingen te stoppen met het woord 'Polenhotel' in woord en geschrift en dit ook in de maatschappij uit te dragen.

  • Wij stellen voor de benaming Tijdelijke Woonhuizen (TW) te gebruiken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
13-10-2019 
Petitionaris:
Monika Brinkman Maczka 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen