U, de petitionaris
Gaswinning waddenzee boorplatform

Stop Gaswinning bij de Waddenzee

9.853 ondertekeningen

Steeds opnieuw worden we opgeschrikt door nieuwe boorplannen bij de Waddenzee. De gevolgen van deze gaswinning vormen een bedreiging voor ons enige UNESCO Werelderfgoed-natuurgebied! Of het gaat om ‘schuin boren’ vanuit Groningen en Friesland, of boorplatforms voor de kust van de waddeneilanden: zeg NEE tegen gaswinning bij de Waddenzee!

Petitie

Wij

Bewoners en liefhebbers van het waddengebied

 

constateren dat:

  • Dat de Waddenzee steeds meer onder druk komt te staan van de gasindustrie.

  • Vanuit Groningen en Friesland wordt toenemend 'schuin geboord' onder de Waddenzee, terwijl er aan de Noordzeezijde van de Waddeneilanden meerdere boorplatforms dreigen te verschijnen.

  • Deze gaswinning heeft grote gevolgen voor landschap, natuur en de Waddenzee als geheel - die in haar voortbestaan wordt bedreigd door de combinatie van bodemdaling en zeespiegelstijging.

 

en verzoeken

  1. Effectief klimaatbeleid. Mondiaal moet 50% van de gasreserves in de grond blijven!

  2. Geen nieuwe gaswinning bij de Waddenzee en snelle afbouw van de bestaande winning. "Schuin boren" is geen oplossing!

  3. Naleving van bestaande wetten voor bescherming van natuur en landschap.

  4. Geef échte inspraak aan bewoners en maak waddengemeenten en provincies bevoegd om mee te beslissen over gaswinning, zodat zij lokale belangen kunnen waarborgen.

Het antwoord

Petitie tegen vergunning voor NAM

Bedankt voor het ondertekenen voor de petitie tegen gaswinning uit 2018. Helaas blijkt in 2021 het onderwerp 'gaswinning onder de Wadden' actueler dan ooit. Ook de vraag aan de minister is urgenter dan ooit, aangezien hij voornemens is een geheel nieuwe gaswinning goed te keuren. Daarom zijn wij een specifieke petitie gestart waarin we demissionair Minister Blok oproepen om de vergunning aan gaswinningsbedrijf NAM in te trekken. We hopen dat u ook die petitie wil ondertekenen vóór het Kamerdebat op 15 september aanstaande. U vindt de petitie hier: https://geenvergunningvoornam.petities.nl

Veel dank voor uw steun!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
13-09-2018 
Status:
Ingetrokken 
Organisatie:
Waddenvereniging 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie tegen vergunning voor NAM

Bedankt voor het ondertekenen voor de petitie tegen gaswinning uit 2018. Helaas blijkt in 2021 het onderwerp 'gaswinning onder de Wadden' actueler dan ooit.

+Lees meer...

Ook de vraag aan de minister is urgenter dan ooit, aangezien hij voornemens is een geheel nieuwe gaswinning goed te keuren. Daarom zijn wij een specifieke petitie gestart waarin we demissionair Minister Blok oproepen om de vergunning aan gaswinningsbedrijf NAM in te trekken. We hopen dat u ook die petitie wil ondertekenen vóór het Kamerdebat op 15 september aanstaande. U vindt de petitie hier: https://geenvergunningvoornam.petities.nl

Veel dank voor uw steun!

03-09-2021