U, de petitionaris
Schermafbeelding 2020 08 06 om 20.00.51

Stop de verwoesting van Munzur Gozeleri

239 ondertekeningen

Op 6 augustus 2020 is in opdracht van de Omgevingsdienst Tunceli de 'verbouwing' van de heilige plaats Munzur begonnen. Alevieten en inwoners van Tunceli willen graag dat Munzur blijft zoals het is. Munzur is een beschermd natuurgebied en is de plek waar de rivier Munzur ontspringt. Bescherm de natuur!

  • Ondertekenen kan ook zonder via deze site zichtbaar te zijn. Zet dan geen vinkje op de bevestigingspagina.
  • Voor iedereen geldt, vergeet niet te bevestigen vanuit de e-mail die u ontvangt!

Petitie

Wij

Alevieten en voorouders uit het gebied Tunceli (Dersim), iedereen die zeer verbonden is met Munzur Gozeleri

 

constateren

  • Dat alevieten een minderheidsgroep zijn in Turkije en al eeuwen worden buitengesloten, dienen wij op te komen voor hun rechten.

  • Alevieten willen niet dat Munzur Gozeleri wordt verbouwd tot een trekpleister voor toeristen. Alevieten willen dat het natuurgebied blijft zoals het is.

  • Munzur dient een onaangeraakte heilige plek te blijven en niet op drastische wijze door de mens veranderd te worden.

  • Munzur is geen plek die verbouwd hoeft te worden.

  • Al honderden jaren gaan onze voorouders daarheen om te bidden. Laat Alevieten met rust.

 

en verzoeken

minister Blok om de Munzur-kwestie te bespreken met zijn ambtsgenoten in Brussel tijdens een vergadering over Turkije en via deze weg de Omgevingsdienst Tunceli het besluit terug te laten draaien en de Alevieten te respecteren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
05-11-2020 
Petitionaris:
Hayri Yildiz 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie doorgestuurd naar de Tweede Kamer

Zojuist heb ik de petitie, met een begeleidende brief die ondertekend is door meerdere organisaties, doorgestuurd naar de Commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer. Vanmiddag zal ik de petitie afgeven bij de ministerie van Buitenlandse Zaken..

24-08-2020

Petitie gericht aan minister Blok

De petitie zal binnen korte tijd overhandigd worden aan minister Blok. Het verzoek zal zijn dat hij dit onderwerp zal bespreken tijdens de vergadering over Turkije met zijn ambtsgenoten in Brussel (eind augustus).

+Lees meer...

Om serieus genomen te worden door de minister hebben we echt meer handtekeningen nodig! Haal iedereen over! Als we in problemen zitten, roepen we onze ziyaretler en nu heeft een van onze ziyaretler ons nodig!

09-08-2020