U, de petitionaris

Stop de vervuiling door AsfaltNu in Deventer

117 ondertekeningen

ASFALTNU: STOP MET VERVUILEN!

De Deventer asfaltcentrale AsfaltNu zorgt al vele jaren voor veel overlast in een groot deel van Deventer. Niet alleen stankoverlast, maar ook over gezondheidsklachten die niet door stank veroorzaakt worden namelijk hoofdpijn, tranende ogen, ademhalingsproblemen.

Petitie

Wij

Verontruste inwoners van Deventer willen nu een overheid die gezondheid laat gaan boven 'economie'

 

constateren

  • De Deventer asfaltcentrale AsfaltNu zorgt al vele jaren voor veel overlast in een groot deel van Deventer.
  • AsfaltNu voert zelf metingen uit op overlast, enkel in de schoorsteen, maar niet in de omgeving. Op PAK’s (zwaar kankerverwekkende stoffen) werd totaal verkeerd gemeten. Foutje?
  • Na nieuwe metingen blijkt de uitstoot van uiterst kankerverwekkende stoffen zoals benzeen en PAK’s de normen 3 – 6 keer te overschrijden.
  • En die Nederlandse normen zijn volgens de Wereld Gezondheids Organistie (WHO) zelfs al veel te hoog. Al jaren een tikkende tijdbom!

 

en verzoeken

  • Permanente omgevingsmetingen op schadelijke uitstoot gecontroleerd door de Omgevingsdienst.
  • Openbaar maken van meetgegevens door de omgevingsdienst.
  • Handhaving op overtreding door de gemeente Deventer.
  • Klachten echt serieus nemen.
  • De volksgezondheid voorop zetten!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Deventer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-10-2023 
Petitionaris:
Cees Sterkenburg 
Organisatie:
SP Deventer 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Onderzoeksrapport Onderzoeksraad voor de Veiligheid: 'Industrie en Omwonenden'

Afgelopen week heeft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid haar onderzoek (OVV) afgerond met een vernietigend rapport. Aanleiding voor het onderzoek was het door protesterende bezorgde burgers betaalde onderzoek naar TATASTEEL.

+Lees meer...

Provincie en omliggende gemeentes zagen daar ook geen probleem. OVV heeft een aantal gebieden onder de loep genomen waar burgers al protesteerden tegen misstanden. De onderzochte asfaltfabriek in Nijmegen is vergelijkbaar met AsfaltNu in Deventer. Conclusie: Omgevingsdiensten en gemeentes zorgen voor te weinig bescherming van haar inwoners. Er wordt niet alles uit de kast gehaald om te controleren en te handhaven. Daarmee loopt de volksgezondheid en milieu schade op. Hopelijk een les in verantwoordelijk zijn voor Deventer wethouder Walder die wel erg makkelijk ingebrachte problemen wegwuift. Maar we zullen dat wel moeten blijven benadrukken.

15-04-2023