U, de petitionaris
Er is nieuws!
Pexels suzyhazelwood 3652097

Stop de medicijntekorten

10.408 ondertekeningen

Patiënten, artsen en apothekers worden dagelijks geconfronteerd met niet-leverbare medicatie, zelfs van middelen die tot de basis worden gerekend (bijvoorbeeld Salbutamol). Dit brengt niet alleen de patiëntveiligheid in gevaar, maar leidt ook tot een onnodige belasting van patiënten, apothekers en artsen.

Petitie

Wij

Huisartsen, apothekers, specialisten, overige artsen, patiënten en andere betrokken mensen.

 

constateren dat:

  • de medicijntekorten vooral een negatieve impact hebben voor patiënten
  • veranderingen in vorm, kleur en toediening verwarrend zijn en leiden tot fouten
  • medicatiefouten schade aan patiënten veroorzaken en extra werk, en extra zorgkosten opleveren
  • het 'preferentiebeleid' te eenzijdig is gericht op lage medicijnkosten en daarbij geen acht wordt geslagen op de gevolgen daarvan.

 

en verzoeken

  • een onmiddellijke wijziging van dit beleid, waarbij ook aandacht is voor de beschikbaarheid en het voorkomen van steeds wisselen van medicijnen.
  • patiënten, artsen en apothekers niet langer te belasten met zoeken naar noodzakelijke medicatie
  • de politiek, zorgverzekeraars en NZa om nú alles in het werk te stellen om de tekorten te bestrijden en de negatieve consequenties fors te beperken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
28-05-2024 
Petitionaris:
Dennis Boon, huisarts, Christof Zwart, huisarts, vz DBH 
Organisatie:
De Bevlogen Huisartsen (DBH), Landelijke Eerstelijns Farmacie (LEF), Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH), Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU), zorgverzekeraar DSW 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) sluit zich aan!

Gister heeft de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) zich ook achter de petitie geschaard, nadat eerder al alle bestuursleden op persoonlijke titel de petitie hadden getekend. De petitie wordt zo steeds breder gedragen, waaruit maar weer blijkt dat het alle categorieën patiënten en artsen treft.

+Lees meer...

Maandag aanstaande wordt de petitie aangeboden, teken kan nog steeds!

24-05-2024

Cardiologen ook achter de petitie!

Vandaag heeft ook de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie zich aangesloten bij de artsenorganisaties die de petitie ondersteunen. Het bevestigd nog maar weer eens hoe breed de zorgen gedragen worden.

22-05-2024

Nederlandse Vereniging voor Urologie sluit ook aan

De NVU heeft ons vandaag laten weten de petitie van harte te ondersteunen en zich aan te sluiten bij de coalitie van partijen die zich zorgen maken over de medicijntekorten.

16-05-2024