U, de petitionaris
Er is nieuws!

 

Bomenkap van nispenpark12.jpg

Stop de kap van 158 bomen in en bij het Van Nispenpark in Hillegom

341 ondertekeningen

De gemeente is voornemens om in het kader van de herinrichting van het Van Nispenpark 158 bomen in en nabij het park te gaan kappen. Niemand wist dat het om zoveel bomen zou gaan. Dit mogen we niet laten gebeuren.

Petitie

Wij

Inwoners van de gemeente Hillegom en bezoekers van ons dorp

 

constateren

  • Dat het herinrichtingsplan in het kader van burgerparticipatie is voorgelegd aan ge├»nteresseerden op een informatieavond.

  • Na het genomen besluit in de gemeenteraad blijkt dat het aantal bomen dat gekapt zou moeten worden veel groter is dan tijdens de informatieavond is verteld.

  • Dat het participatietraject al was afgerond; hierdoor hebben wij geen kans gehad om te kunnen reageren op het grote aantal te kappen bomen.

 

en verzoeken

Door aanpassingen van het herinrichtingsplan, bijvoorbeeld door een verlegging van de getekende paden, zoveel mogelijk met name oudere bomen te behouden. Op andere plekken is dan alsnog ruimte voor de aanplant van nieuwe, jonge bomen. Het zoveel mogelijk behouden van bomen geldt ook voor bomen in de omgeving van het Van Nispenpark zoals de Mariastraat en de tuin van de St. Martinuskerk.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hillegom 
Petitieloket:
Einddatum:
19-12-2018 
Petitionaris:
Marian Claasen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Overhandiging petitie

Op woensdag 19 december zal de petitie overhandigd worden aan de burgemeester van Hillegom en wethouder De Jong. Er zijn nu 300 mensen die getekend hebben en ongeveer evenveel mensen hebben de papieren versie van deze petitie ondertekend.

+Lees meer...

Het zou mooi zijn als het aantal nog wat groeit. Dus kent u mensen in Hillegom die de bomen in ons dorp een warm hart toedragen deel dan alstublieft de link van de petitie met hen!

13-12-2018