U, de petitionaris
Destruction by russian attack of peasant village of yakovlivka in kharkiv

Stop de import van Russisch gas

111 ondertekeningen

Terwijl de huidige sancties tegen Rusland in Nederland nauwelijks van de grond komen, begaat het Russische leger gruwelijke misdaden in Oekraïne. Het bombardeerde ziekenhuizen, een theater vol schuilende burgers, en richtte een bloedbad aan tijdens de terugtocht uit Boetsja. Tijd voor échte actie.

foto: (c) mvs.gov.ua

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland

 

constateren

  • Dat Rusland niet terugdeinst voor halfslachtige economische sancties.
  • Stoppen met het importeren van Russisch gas is de enige non-militaire sanctie die écht zoden aan de dijk zet.
  • Voor andere Europese landen is het niet haalbaar om in een keer van Russisch gas af te gaan. Nederland is maar voor 15% afhankelijk.
  • Wat de Baltische staten doen, kunnen wij ook.
  • Het gat dat ontstaat kunnen we dichten met meer duurzame energie en Gronings gas. Groningers die hierdoor schade ondervinden moeten worden gecompenseerd.

 

en verzoeken

Te stoppen met het spekken van de Russische oorlogskas door Russisch gas te boycotten, het gat te dichten met duurzame energie en Nederlands gas, en de Groningers die hierdoor schade ondervinden te compenseren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
04-05-2022 
Petitionaris:
Joris Westerveld 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hoe afhankelijk zijn we van Rusland, Europa’s grootste leverancier van gas en olie? (Bron: Trouw)

In Nederland is Russisch gas goed voor 15 procent van het verbruik – dat is exclusief het Russische gas dat wordt doorverkocht. Voor de Baltische staten, veel Oost-Europese landen en Finland liggen die percentages tussen de 75 en 100.

+Lees meer...

Voor Polen en Duitsland boven de 50. Een Nederland zonder Russisch gas is voorstelbaar.

Lees het hele artikel

06-04-2022

Groningers willen gaskraan openen om Poetin te dwarsbomen: grootste bereidheid in bevingsgebied (Bron: AD)

Een meerderheid van de Groningers is bereid de gaskraan verder open te zetten om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas, blijkt volgens Dagblad van het Noorden uit een enquête door Enigma Research onder inwoners van de provincie. Opmerkelijk genoeg is de bereidheid onder mensen die wonen in gebieden waar aardbevingen plaatsvinden als gevolg van gaswinning groter dan onder inwoners buiten het bevingsgebied.

Lees verder.

06-04-2022