You, the petitioner
Logo stop hoogbouw

Stop de hoogbouw op de Veranda

241 signatures

Met de komst van Feyenoord City wordt ook het gebied de Veranda ontwikkeld. De gemeente wil in plaats van de huidige laagbouw, het Cor Kieboomplein vol gaan bouwen met flats van 70 meter hoog. Dit betekent voor de huidige bewoners: dag zon, dag uitzicht :-(

Petition

We

de bewoners van de Veranda Rotterdam

 

observe

  • dat de gemeente Rotterdam de huidige bestemming van het gebied de Veranda wil wijzigen: op het Cor Kieboomplein worden flats van 70 meter hoog gebouwd, ook op de parkeerplaatsen. Er blijft een straat breedte over tussen de huidige gebouwen en de nieuwbouw.

  • huidige bewoners zijn niet tegen hoogbouw, maar wel als ze achter een muur van 70 meter hoog verdwijnen en stellen een aantal alternatieven voor:

    • Het pand van de parkeergarage staat het verst weg van de huidige bebouwing en zeker het parkeerterrein ervoor en de bedrijventerreinen ernaast bieden veel ruimte. Hier kun je de hoogte in.
    • De overige bebouwing hoeft dan niet hoger te worden dan de huidige commerciĆ«le ruimtes.

 

and request

de gemeente naar de alternatieven te kijken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

History

Signatures

Updates

Nieuws van de gemeente Rotterdam: Donderdag 8 okt 20.00 webinar

Beste buurtbewoners,

Het heeft even geduurd, maar er is nieuws vanuit de gemeente Rotterdam. Komende donderdag 8 oktober om 20.00 uur organiseren ze een webinar om iedereen te informeren over het bestemmingsplan en de wijzigingen die ze willen doorvoeren.

De gemeente Rotterdam nodigt iedereen uit voor deze digitale bijeenkomst op donderdagavond 8 oktober, om 20.00 uur.

+Read more...

Wilt u het webinar digitaal bijwonen? Klik voor het webinar op de link die staat op de informatiepagina

De link werkt pas donderdagavond. Aanmelden is niet nodig.

Webinar

In dit webinar wordt uitleg gegeven over het proces en de aanpassingen in het bestemmingsplan Feyenoord City, op basis van de ontvangen zienswijzen. Ook wordt de vervolgprocedure toegelicht. Vooral de onderwerpen waarbij de grootste aanpassingen in het bestemmingsplan zijn doorgevoerd komen aan bod. Denk hierbij aan de bouwhoogte op de Veranda, parkeren en het waarborgen externe (brand)veiligheid van het water.

Vragen stellen

Deelnemers kunnen tijdens het webinar via de chat vragen stellen over de verschillende onderwerpen. Op een aantal wordt direct antwoord gegeven, overige vragen krijgen een digitale reactie. Individuele vragen over ingediende zienswijzen kunnen gesteld worden tijdens de openbare hoorzittingen, inzenders ontvangen daar nog een persoonlijk bericht over, zie ook hieronder.

Wilt u het webinar digitaal bijwonen? Klik dan op de link op de pagina

Datum: donderdag 8 oktober Tijd: van 20.00 tot 21.00 uur (online deuren geopend vanaf 19:45 uur)

Hoorzitting en commissie MPOF

Na dit webinar is er voor de inzenders van zienswijzen op het bestemmingsplan Feyenoord City de mogelijkheid om in te spreken tijdens de hoorzittingen. De raadscommissie Majeure Projecten, Organisatie en Financiƫn (MPOF) behandelt het raadsvoorstel op 3 december.

Gezien de nieuwe coronamaatregelen worden indieners van zienswijzen afzonderlijk bericht over de data van de voorgenomen hoorzittingen en de wijze van inspreken. Voorlopig zijn de nieuwe data voor de hoorzittingen gepland op 24 en 25 november.

Meer informatie over het bestemmingsplan en de aanpassingen hier.

Graag tot ziens bij de digitale bijeenkomst van de gemeente!

2020-10-04

NU is het tijd om de gemeente te laten weten wat je vindt: Tot 9 april mogelijk

Beste buurtbewoners,

De plannen voor Feyenoord-city zijn openbaar gemaakt en zijn te bekijken op http://www.feyenoord-city.nl

Hier leest u onder andere dat de bouwhoogte inderdaad maximaal 70 meter gaat worden.

Als we allemaal een de gemeente laten weten dat we het hier niet mee eens zijn, dan wordt hier misschien nog wat aangedaan !

Het is NU dus tijd dat zoveel mogelijk mensen aan de gemeente laten weten wat we hiervan vinden. Dit doet u door een brief of email te schrijven naar de gemeente waar in uw mening/zienswijze benoemd.

+Read more...

Benoem bijvoorbeeld dat door de geplande hoogbouw er minder zon is, meer schaduw, meer geluidsoverlast, het karakter van de wijk veranderd of wat u er maar van vindt. En verwijs naar deze petitie en het grote aantal ondertekeningen.

Hoe doe je dat? Tot en met 9 april is dit mogelijk.

Per email: naar stadionpark@rotterdam.nl Onder vermelding van: Zienswijze Feyenoord City Uw naam, adres, plaats en uw (digitale) handtekening.

Per post: Onderwerp: Zienswijze Feyenoord City B&W/Bestemmingsplannen t.a.v. directeur van Stadsontwikkeling Postbus 6575 3002 AN Rotterdam Meer informatie is te vinden op https://www.stadionpark-rotterdam.nl

Hoe daarna verder? Meestal duurt het even voor alles een vervolg krijgt. De zienswijzen worden verzamelen en er zal een reactie gemaakt worden. Misschien wordt het plan nog aangepast. Alle stukken gaan daarna naar de gemeenteraad om te bespreken. Soms komt er nog een aparte bijeenkomst. Als we horen hoe het verder gaat informeren we jullie uiteraard weer verder.

Succes en laten we met zijn allen aan de gemeente laten weten wat we ervan vinden !

2020-04-02

28 februari bestemmingsplan bekend

Beste buurtbewoner,

Als eerste dank voor het ondertekenen van deze petitie. Goed om te zien dat er meer mensen zich zorgen maken over de plannen van de gemeente.

Over de plannen het volgende: Op 28 februari worden de definitieve plannen bekend gemaakt (officieel: het nieuwe bestemmingsplan komt ter inzage.)

Binnenkort horen we de data voor de informatiebijeenkomsten die de gemeente hierover gaat houden.

+Read more...

Kom dan allemaal! Dan kunnen we de gemeente onze zorgen vertellen.

We zullen jullie op de hoogte houden via deze updates.

Houdt voor meer informatie ook de actiepagina in de gaten: Www.stophoogbouwveranda.nl

Groeten, Ria, Anneke en anderen

2020-02-06