U, de petitionaris
Logo stop hoogbouw

Stop de hoogbouw op de Veranda

240 ondertekeningen

Met de komst van Feyenoord City wordt ook het gebied de Veranda ontwikkeld. De gemeente wil in plaats van de huidige laagbouw, het Cor Kieboomplein vol gaan bouwen met flats van 70 meter hoog. Dit betekent voor de huidige bewoners: dag zon, dag uitzicht :-(

Petitie

Wij

de bewoners van de Veranda Rotterdam

 

constateren

  • dat de gemeente Rotterdam de huidige bestemming van het gebied de Veranda wil wijzigen: op het Cor Kieboomplein worden flats van 70 meter hoog gebouwd, ook op de parkeerplaatsen. Er blijft een straat breedte over tussen de huidige gebouwen en de nieuwbouw.

  • huidige bewoners zijn niet tegen hoogbouw, maar wel als ze achter een muur van 70 meter hoog verdwijnen en stellen een aantal alternatieven voor:

    • Het pand van de parkeergarage staat het verst weg van de huidige bebouwing en zeker het parkeerterrein ervoor en de bedrijventerreinen ernaast bieden veel ruimte. Hier kun je de hoogte in.
    • De overige bebouwing hoeft dan niet hoger te worden dan de huidige commerciĆ«le ruimtes.

 

en verzoeken

de gemeente naar de alternatieven te kijken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

28 februari bestemmingsplan bekend

Beste buurtbewoner,

Als eerste dank voor het ondertekenen van deze petitie. Goed om te zien dat er meer mensen zich zorgen maken over de plannen van de gemeente.

Over de plannen het volgende: Op 28 februari worden de definitieve plannen bekend gemaakt (officieel: het nieuwe bestemmingsplan komt ter inzage.)

Binnenkort horen we de data voor de informatiebijeenkomsten die de gemeente hierover gaat houden.

+Lees meer...

Kom dan allemaal! Dan kunnen we de gemeente onze zorgen vertellen.

We zullen jullie op de hoogte houden via deze updates.

Houdt voor meer informatie ook de actiepagina in de gaten: Www.stophoogbouwveranda.nl

Groeten, Ria, Anneke en anderen

06-02-2020