U, de petitionaris
Hoofdweg480490akkabapad

Stop de bouw van een wooncomplex van 70 meter aan de Hoofdweg 480-490 te Rotterdam

177 ondertekeningen

Een projectontwikkelaar heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een gebouw met 4 woontorens, waarvan 2 tot 70 meter hoog. Het wooncomplex zal circa 350 woningen bevatten. De locatie is aan de rand van een rustige woonwijk met veel laagbouw.

Petitie

Wij

bewoners omgeving Hoofdweg 480-490

 

constateren

  • Er een verzoek ligt bij de gemeente Rotterdam voor het bouwen van een wooncomplex aan de Hoofdweg 480-490 voor circa 350 woningen tot 70 meter hoog, aan de rand van een rustige woonwijk in Oosterflank met overwegend laagbouw.
  • Het huidige bestemmingsplan een bouwhoogte toestaat van maximaal 20 meter ofwel deze beoogde nieuwbouw niet passend is in deze omgeving.
  • In de nieuwbouw onderin ook nog commerciële ruimten waaronder horeca gevestigd zullen worden die de nodige bezoekers en verkeer zullen aantrekken.
  • In dit nieuwe gebouw een inpandige garage komt voor slechts 170 auto’s (circa), waardoor parkeerruimte in de omringende woonwijk overbelast zal worden door bewoners, hun bezoekers en klanten van de commerciële ruimten en horeca.
  • Deze parkeergarage uitmondt op de Djeddalaan, die aansluit op de Hoofdweg, waardoor hier meer opstoppingen zullen ontstaan.
  • Bewoners van het Akkabapad op circa 30 meter afstand een muur van 70 meter hoogte voor zich zien opdoemen.
  • Omwonende bewoners van huizen met tuin in de nabijheid van de nieuwbouw beperkt worden in hun privacy en zonlichtinval, evenals te maken krijgen met waardevermindering van hun woningen.
  • Projectontwikkelaar en de gemeente omwille van de realisatie van hun doelstellingen géén enkel gehoor geven aan bezwaren en zorgen van omwonenden, ondanks herhaaldelijke schriftelijke en mondelinge toenaderingen.
  • Zie ook het zijaanzicht en bovenaanzicht in de oude en nieuw situatie.

 

en verzoeken

De gemeente Rotterdam geen toestemming te verlenen voor de bouw ervan in de huidige beoogde vorm.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
27-06-2021 
Petitionaris:
Bewoners van de wijk Oosterflank in Rotterdam 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Zijaanzicht: oude en nieuwe situatie

Zijaanzicht: oude en nieuwe situatie .

13-05-2021

Bovenaanzicht: oude en nieuwe situatie

Bovenaanzicht: oude en nieuwe situatie .

13-05-2021