You, the petitioner
Img 20211008 160612

Stop de bomenkap in de Korte Buurt in Maassluis

392 signatures

In de gemeente Maassluis, aan de Korte Buurt, wil het waterschap Delfland maar liefst 66 bomen kappen. Dat willen we voorkomen. Teken de petitie! https://petities.nl/petitions/stop-de-bomenkap-in-de-korte-buurt-in-maassluis?locale=nl

De bomen herbergen de nestplaats van een roekenkolonie. Die nestplaatsen zijn jaarrond beschermd. De provincie heeft nu een beschikking afgegeven zodat de bescherming wordt opgeheven en de bomen gekapt kunnen worden. Als natuurvereniging KNNV Waterweg Noord hebben we bezwaar aangetekend. Steun ons, teken de petitie! En nog beter, wordt lid van onze KNNV afdeling.

Petition

We

Inwoners in Maassluis en omstreken.

 

observe

  • Dat ten behoeve van het versterken van de kades in de Korte Buurt maar liefst 66 bomen gekapt dreigen te worden.
  • Dit is een oud plan, er is tijd geweest om vervangende maatregelen te nemen.
  • Zelfs een begin van een actie om vervangende nestgelegenheid te creĆ«ren is niet gedaan. De gemeente is nalatig.
  • Er moet onderzoek gedaan worden naar andere mogelijkheden om de kades te verstevigen waarbij de bomen niet gekapt behoeven te worden.

 

and request

De gemeente Maassluis om, voordat tot het kappen van de bomen wordt overgegaan, te zorgen voor vervangende bomen van voldoende afmeting en in de directe omgeving van de huidige nestplaatsen zodat de roekenkolonie kan blijven bestaan.

Of de kade op een andere manier te versterken zoals elders ook wel is gedaan. De bomen kunnen dan blijven staan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Maassluis 
Petition desk:
Closing date:
2022-03-01 
Lead petitioner:
Henk van Woerden 
Organisation:
Natuurvereniging KNNV Waterweg Noord. 
Website:

History

Signatures

Updates

15-10 Interview met WOS tv.

Nu al te zien op WOS.nl maar waarschijnlijk maandag 18-10 om 19.00 uur bij WOS- nieuws een item over het stukje Korte Buurt. Mooie beelden..

2021-10-15