U, de petitionaris
Forumgeenporemfinal

Stop bouw Groninger Forum

1.282 ondertekeningen

Op 31 oktober 2012, na jarenlange discussies en politiek geharrewar gaf wethouder Ton Schroor het startsein voor de bouw van onder andere het Groninger Forum. Hij deed dit niet, zoals gebruikelijk, met het leggen van de eerste steen, maar met een symbolische geboorteakte. De tijd zal leren of deze geboorteakte, die van een doodgeboren kindje zal zijn. De voorbereidingen op de Grote Markt in Groningen zijn inmiddels volle gang. De daadwerkelijke bouw van het Forum zal echter pas in 2015 van start gaan. Het is dus nog niet te laat om te stoppen met de bouw! Het gemeentebestuur van Groningen probeert namelijk al jarenlang met weinig succes draagvlak voor het Forum te creëren onder de bevolking.

Het Groninger Forum is een prestigeproject, dat het aanzien van de Grote Markt en het historische stadscentrum voor altijd zal verpesten. Daarnaast is nog helemaal niet bepaald wat de invulling gaat worden van het Groninger Forum. Met de organisaties en instanties, die de Gemeente op het oog heeft voor een plekje in het Forum, zal men nooit de 1,2 miljoen betalende bezoekers over de vloer krijgen waarop men hoopt. Het Forum zal dus worden opgezadeld met enorm hoge exploitatiekosten en die kosten zal de Stad uiteindelijk (zoals altijd) weer verhalen op haar burgers.

Dit alles gebeurt in een stad, die de afgelopen jaren al vele tientallen miljoenen euro’s heeft moeten afboeken door financiële fiasco’s zoals het project Meerstad, de Stads- en Regiotram, de crisis op de onroerendgoedmarkt én natuurlijk het Groninger Forum zelf. Tien jaar geleden stond heel Groningen op z’n kop toen de gemeente het onzalige idee had om een parkeergarage onder de Grote Markt te bouwen. Met een logo van een Martinitoren, die om dreigde te vallen werden deze plannen door middel van een referendum in de kiem gesmoord. Nu blijft het echter oorverdovend stil!

De burgers moeten zich kunnen uitspreken over Groninger Forum! Het is tijd voor actie! De burgers van Groningen hebben meerdere malen aangegeven dit megalomane bouwwerk niet te willen in hun stad. Het is een project, dat het aanzien van Groningen zal schaden. Niet alleen het aangezicht van de Grote Markt wordt vernield, ook zal het rond het Groninger Forum continu onaangenaam waaien. Verder zal het Groninger Forum schitteren door leegstand en exploitatietekorten. Kortom: We willen het Groninger Forum niet! Teken daarom de petitie om de bouw van het Forum met onmiddellijke ingang stop te zetten!

OOK ZO’N LEUKE A-3 POSTER HEBBEN VOOR OP HET RAAM? BESTEL ‘M VIA STOPBOUWFORUM@GMAIL.COM OF DOWNLOAD VIA: http://bit.ly/11rnKzU OF http://bit.ly/19gTHNb EN LAAT ZIEN DAT JE TEGEN BENT!

Petitie

Wij

burgers uit Groningen Stad & Ommeland en andere belanghebbenden

 

constateren dat:

dat de Gemeente Groningen al jarenlang probeert draagvlak voor het Groninger Forum te creëren; dat dit ondanks al haar inspanningen nog steeds niet gelukt is; dat het ook nog steeds niet gelukt is een goede invulling te vinden voor het Groninger Forum; dat men instanties wil verhuizen naar het Forum, die reeds over een goede huisvesting beschikken; dat men met deze invulling nooit de verwachte 1,2 miljoen betalende bezoekers per jaar zal trekken; dat het Groninger Forum daardoor hoge exploitatietekorten met zich mee zal brengen; dat deze verliezen zullen worden afschoven op de burgers van de stad Groningen; dat hoogbouw niet past op de Grote Markt; dat het Forum het aangezicht van het historische centrum van Groningen voorgoed zal vernielen; dat rondom het Groninger Forum een continue, onaangename wind zal waaien; dat hierdoor de klandizie op de beloofde gezellige terrassen weg zal blijven; dat de Gemeente Groningen een abonnement heeft op het opstarten van verliesgevende projecten; dat de Gemeente Groningen geen reserves meer heeft om grote risico’s op te vangen; dat het college ook al eerder veel geld op een aantal (onzin)projecten af heeft moeten boeken; dat door deze geldsmijterij al vele sociale voorzieningen voor de Stadjers zijn afgeschaft; dat de burgers van Groningen het Groninger Forum niet willen;

 

en verzoeken

de Gemeente Groningen te stoppen met de bouw van het Groninger Forum!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Leon Sloots 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen