U, de petitionaris
Poortgebouw

Steun het voortbestaan polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie LUMC

1.251 ondertekeningen

Onlangs hebben wij – teamleden van de polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) - gehoord dat er binnenkort dusdanig op onze formatie gekort gaat worden dat onze polikliniek wordt opgeheven. We worden wegbezuinigd! Zoals jullie zullen begrijpen willen en kunnen we ons hier niet zomaar bij neerleggen. Steun ons en teken deze petitie!

Petitie

Wij

  • Leden van de NVVS,
  • Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie,
  • en andere betrokken professionals

 

constateren

  • Dat de polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van het LUMC 2e en 3e lijns seksuologische zorg aan mannen en vrouwen met seksuele disfuncties verzorgt.
  • En een vraagbaak voor collega’s uit den lande is.
  • Zij verzorgen seksuologie onderwijs en stages voor geneeskunde studenten, co-assistenten, assistenten in opleiding tot medisch specialist, psychologie studenten, studenten van de post-doctorale opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog, Klinisch Psycholoog, Seksuoloog NVVS, verpleegkundigen en nascholingscursussen voor collega’s en specialisten.
  • Daarnaast hebben zij een stevige traditie in seksuologisch onderzoek: zowel in basaal psychofysiologisch onderzoek naar remmende en faciliterende factoren in seksueel responderen en seksueel plezier, als in onderzoek naar het effect van cognitief gedragstherapeutische behandelingen voor vrouwelijke seksuele disfuncties, met name dyspareunie en vaginisme, en in onderzoek naar het seksueel functioneren na gynaecologische kanker.
  • Ook zijn zij actief in de besturen van beroepsverenigingen, de redactie van internationale wetenschappelijke tijdschriften, en verschillende nationale en internationale seksuologie netwerken.
  • Zij leveren als polikliniek een substantiële en waardevolle bijdrage aan de seksuologie.

 

en verzoeken

U het voornemen deze polikliniek te sluiten te heroverwegen en te zoeken naar een mogelijkheid de polikliniek open te houden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
zorginstelling 
Petitieloket:
Einddatum:
31-10-2021 
Petitionaris:
Moniek ter Kuile, Stephanie Both, Aart Beekman, Charlotte Tuijnman, Ellen de Groot, Sandra Dieben 
Organisatie:
Polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie 

Geschiedenis

Ondertekeningen