U, de petitionaris
Screenshot 2019 08 06 15 31 17 1

Stel inschrijving van buitenlandse akten verplicht

5 ondertekeningen

Nog altijd zijn er mensen die in het buitenland zijn geboren, gehuwd en/of overleden en die akten niet hebben laten registreren bij de gemeente Den Haag. Wij moeten aangifte van geboorte, huwelijk of overlijden doen, dus waarom hun niet? Steun daarom deze petitie.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland

 

constateren

  • Er nog altijd inwoners zijn die hun geboorte-, huwelijk-, partnerschap- en/of overlijdensakte(n) niet hebben laten registreren bij de gemeente Den Haag.
  • Inwoners van Nederland moeten van dergelijke gebeurtenissen hier aangifte doen maar op dit moment is het voor dezelfde gebeurtenissen in het buitenland voor een inwoner hier niet verplicht. - Bovendien kan een akte inschrijven later problemen voorkomen, een akte hoeft dan niet meer opgevraagd en gelegaliseerd te worden.

 

en verzoeken

  • Registratie van geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten verplicht te stellen voor Nederlanders die permanent in Nederland verblijven, binnen een redelijke termijn.
  • En biedt indien een akte moeilijk tot onmogelijk te verkrijgen is in het land van herkomst een passende oplossing.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2021 
Petitionaris:
M. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen