U, de petitionaris
419145 311379845590198 459589187 n

Stel de leegstaande boerderij aan de Kanaalweg beschikbaar als zorgboerderij

1.025 ondertekeningen

Wij verzoeken de gemeente de leegstaande boerderij aan de Kanaalweg in Drunen toe te wijzen aan Conny en Adri voor hun zorgboerderij. Deze locatie biedt ze de kans hun werk voort te zetten. Het goedkeuren van deze verhuizing benadrukt de toewijding van de gemeente aan zorg en welzijn.

Petitie

Wij

zorgboeren en hun ouders, betrokken burgers, zorgprofessionals, familie en vrienden.

 

constateren dat:

  • de zorgboerderij van Conny en Adri, waar zorgvragers als 'hulpboeren' een belangrijke rol spelen, vitaal is voor de gemeenschap.
  • deze een unieke combinatie van zorg, leren, en werken, essentieel voor de ontwikkeling van jonge mensen met diverse zorgbehoeften, geeft.
  • het nieuwe natuurbeleid van de Gemeente Waalwijk hun voortbestaan op het spel zet.
  • hun inzet een oplossing verdient die hun voortzetting garandeert.
  • het belangrijke werk voor zorgvragers wordt voortgezet en zo de gemeenschap blijft verrijken.
  • een dergelijke actie de toewijding van de gemeente aan zorg en sociale ondersteuning zal weerspiegelen.
  • de huidige zorgboeren deze lokatie nog steeds zouden kunnen bezoeken.

 

en verzoeken

de gemeente Heusden om de leegstaande boerderij aan de Kanaalweg in Drunen beschikbaar te stellen voor de voortzetting van de zorgboerderij van Conny en Adri.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Heusden 
Petitieloket:
Einddatum:
05-05-2024 
Petitionaris:
Rebecca Rijsdijk 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hulpboer Timo in de krant

In de editie van vandaag van het Brabants Dagblad wordt hulpboer Timo uitgelicht. Ondanks zijn uitdagingen met een autismespectrumstoornis, ADD, en een angst- en paniekstoornis, heeft Timo de moed verzameld om met een journalist van het Brabants Dagblad te delen waarom zorgboerderij 'De Bonte Hoeve' zo'n cruciale rol in zijn leven speelt.

+Lees meer...

Dit is de eerste dagbesteding waar hij zich volledig geaccepteerd voelt en waar hij echt zichzelf kan zijn. Zelden wordt een mooier compliment gegeven.

Lees het artikel hier.

17-02-2024

Conny en Adri in het Brabants Dagblad

Stress, stress en nog eens stress voor Adri (57) en Conny (51), want ze moeten weg: ‘We hadden hier samen oud willen worden’

Het hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd: Adri en Conny Verhoeven moeten weg met hun zorgboerderij annex paardenmelkerij in Sprang-Capelle. Zo niet, dan worden ze onteigend.

+Lees meer...

En dus zoeken ze een andere stek.

Lees het artikel hier

06-02-2024

Conny en Adri in Hart van Nederland

De toekomst van de zorgboerderij van Adri en Conny Verhoeven in Sprang-Capelle staat op losse schroeven door natuurontwikkeling. De familie had nog hoop, alleen zijn de kaarten nu anders geschut: "Van vrijwilligheid is geen sprake meer, voor schadeloosstelling ontbreekt het geld", aldus het stel.

kijk hier de rapportage.

06-02-2024