U, de petitionaris
E5bf8f50 598a 488f 8564 0e5e4a6b0859

Station Zwolle blijft station Zwolle, geen Zwolle centraal

774 ondertekeningen

De Zwolse wethouder Ed Anker (ChristenUnie) denkt dat station Zwolle een goede kans maakt op de "eretitel" Zwolle Centraal. Het kost alleen maar geld en lijkt eerder een prestigieus megalomaan project om Zwolle "op de kaart te zetten" alsof het er nog niet op staat. Het is onzin en zonde van belastinggeld.

Petitie

Wij

Bezorgde Zwollenaren en NS reizigers

 

constateren

  • Het station Zwolle heet al zo sinds de opening van de lijn Utrecht-Zwolle in 1868.

  • Het heeft nooit iemand verwart, ook niet toen er een tweede station geopend werd lang het Kamperlijntje: Station Veerallee. Nu het kamperlijntje een tramlijn is geworden en geëxploiteerd wordt door Syntus heeft Zwolle nog maar één treinstation.

  • De Zwolse wethouder Ed Anker (ChristenUnie) denkt dat station Zwolle een goede kans maakt op de "eretitel" Zwolle Centraal.

  • Er is geen enkele reden voor deze naamsverandering. Zwolle heeft maar één station dus er hoeft geen onderscheid gemaakt te worden met andere stations in Zwolle.

  • De toevoeging 'centraal' levert dus niets op.. Het kost alleen maar geld en lijkt eerder een megalomaan project om Zwolle, en misschien ook wethouder Anker "op de kaart te zetten".

  • Een naamsverandering verandert alleen dat: de naam van het station en verder niets. Het is dus onzin en zonde van belastinggeld. Als Zwolle geld over heeft kan het beter aan de burgers worden teruggegeven.

 

en verzoeken

De gemeente Zwolle moet haar pogingen om de naam van het station te doen veranderen staken en haar verzoek aan de NS intrekken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
openbaar vervoerbedrijf 
Petitieloket:
Einddatum:
25-12-2017 
Petitionaris:
Jan Wiegerinck 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De petitie opgepikt door De Stentor!

Gisteren 27 september, bracht De Stentor al het nieuws dat deze petitie was gestart tegen de naamsverandering van het station. Goed nieuws!.

28-09-2017