U, de petitionaris
Banner

Solidariteit in het Koninkrijk: hulp voor Caribische delen

8.312 ondertekeningen

Door de mondiale Covid-19 crisis zijn de Caribische delen van het Koninkrijk extreem hard getroffen op sociaal-economisch gebied. De Koning en het Nederlandse kabinet worden opgeroepen solidair te zijn met de Caribische rijksgenoten en NU hulp te geven om zo een humanitaire ramp binnen het Koninkrijk te voorkomen.

in English

Petitie

Wij

Burgers van CuraƧao, Aruba, St.Maarten, Bonaire, St.Eustatius, Saba en solidaire Koninkrijksgenoten

 

constateren

  • dat de lokale maatregelen gericht op het voorkomen van snelle verspreiding van het Covid-19 virus extreme sociaal-economische gevolgen hebben voor de Caribische (ei)landen;
  • dat acute armoede dreigt bij kinderen en ouderen;
  • dat er grote zorgen bestaan over salarisbetalingen en de voorziening van basisbehoeften zoals levensmiddelen en utiliteiten.
  • dat er geen humanitaire ramp binnen het Koninkrijk mag ontstaan;
  • het harde werk van alle lokale actoren samen kan de crisis niet bedwingen. Er is NU hulp nodig voor de ziekenhuizen, overbruggingsmiddelen voor werkgevers, werknemers en zwakkeren in de samenleving, alsook garanties voor levensmiddelen, utiliteiten en veiligheid.

 

en verzoeken

om gehoor te geven aan deze NOODOPROEP voor solidariteit met de Caribische (ei)landen. Toon de solidariteit uit het Statuut: HELP! HELP ONS! HELP NU!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
30-04-2020 
Petitionaris:
Elizabeth Francisco 
Organisatie:
Burgerinitiatief solidariteit in het Koninkrijk der Nederlanden 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen