U, de petitionaris
Eaa73197 51c1 4654 84d6 048318e1a798

Schoon schip maken in het parlement

66 ondertekeningen

De recente onthullingen over de toeslagenaffaire schaden wederom het vertrouwen in de politiek. Om dit vertrouwen te herstellen zal er schoon schip gemaakt moeten worden en moeten betrokken politici zich terugtrekken uit de landelijke politiek.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland die, ongeacht hun politieke voorkeur, waarde hechten aan leiderschap op basis van eerlijkheid en vertrouwen.

 

constateren

  • Dat er een politieke cultuur in stand wordt gehouden van geslotenheid en oneerlijkheid. Dit leidt tot situaties waar gewone mensen stelselmatig de dupe van worden.

  • Alleen als betrokkenen terugtreden kan er echt schoon schip gemaakt worden en gebouwd worden aan het herstel van vertrouwen in de landelijke politiek.

 

en verzoeken

We verzoeken álle bewindslieden uit Rutte 3 die direct en indirect betrokken zijn geweest bij het bewust achterhouden van informatie over de toeslagenaffaire hun zetel in de Tweede Kamer op te geven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-06-2021 
Petitionaris:
Tom van Esch 

Geschiedenis

Ondertekeningen