U, de petitionaris
Coronavirus data explorer %281%29

Schenk meer aandacht aan de wereldwijde vaccinatiegraad

12 ondertekeningen

De WHO waarschuwt al enige tijd voor het gevaar dat de lage vaccinatiegraad in Afrika ons gaat opleveren. Ondertussen is men in Europa tegen elkaar aan het concurreren om nationaal de hoogste vaccinatiegraad te bereiken, wat geen langdurige oplossing is voor de problemen die corona veroorzaakt.

Petitie

Wij

Inwoners en ingezetenen van Nederland die pleiten voor een langdurige oplossing voor de pandemie

 

constateren

  • Dat de WHO al sinds we begonnen zijn met de vaccinatiecampagne waarschuwt voor de scheve verdeling van de vaccins.
  • Dat in Afrika hierdoor slechts 4% gevaccineerd is en dat dit kan leiden tot nieuwere, mogelijk gevaarlijkere, coronavarianten met een hogere verspreidingsfactor.
  • Dat wij veel vaccins naar Afrika sturen die over datum zijn.

 

en verzoeken

om actie te ondernemen zodat meer vaccins beschikbaar komen voor inwoners van Afrika en andere gebieden waar de vaccinatiegraad niet op eigen kracht verhoogd kan worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
22-02-2022 
Petitionaris:
Micha Ouwens 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nieuwe variant bewijst belang betere wereldwijde vaccinatiestrategie

De nieuwe coronavariant Omicron, die van de week voor het eerst gezien werd in Zuid-Afrika, bewijst waarom het van belang is om meer te focussen op de wereldwijde vaccinatiegraad. Gebieden met een lage vaccinatiegraad maken het immers makkelijker voor het virus om te muteren dan gebieden met een hoge vaccinatiegraad. Ook het feit dat inmiddels gesproken wordt over een variant die resistent is tegen het vaccin is zorgwekkend.

+Lees meer...

Hierover is meer te lezen op de website van Fortune500, waaraan wederom zichtbaar is dat dit niet slechts een vorm van ontwikkelingshulp betreft, maar een noodzakelijke ingreep om ook onszelf te beschermen: https://fortune.com/2021/11/16/enochian-biosciences-ceo-predicts-vaccine-resistant-covid-variant-in-2022/

27-11-2021

Wat is de herkomt van mijn informatie?

Gezien het feit dat ik in deze petitie gebruik maak van concrete getallen, heb ik besloten om hier de bronnen van mijn data te vermelden. Alleen door meer openheid gaan we het onrecht in de wereld bestrijden.

Dat de vaccinatiegraad in Afrika 4% is, komt uit een artikel dat de BBC in oktober gepubliceerd heeft.

De grote verschillen in de vaccinatiegraad van verschillende landen zijn zichtbaar via bronnen zoals Our World in Data, een open-source databank met betrekking tot statistiek.

Mijn argument dat wij vaccins naar Afrika sturen die over datum zijn, baseer ik op een fact check van Oxfam Novib.

+Lees meer...

Zij benoemden dit en andere problemen die tot de lage vaccinatiegraad in Afrika geleid hebben.

24-11-2021