U, de petitionaris
Foto tweede kamer

Schaf de onschendbaarheid van ministers af

12 ondertekeningen

Foutief informeren van de kamer, ofwel valsheid in geschrifte, bedrog, opzettelijke misinformatie voor politieke of persoonlijke doelen. Juist daar waar belang van zuivere informatie het grootst is, in ons parlement, kan geen vervolging plaatsvinden. Daders gaan vrijuit door grondwetsartikel 71.

Petitie

Wij

de burgers van Nederland

 

constateren

Straffeloosheid jegens o.a. valsheid in geschrifte, opzettelijk onjuist informeren van de Tweede en Eerste kamer (en daarmee de maatschappij) met als doel politiek of persoonlijk gewin, danwel het voorkomen van 'problemen'. Het kan straffeloos passeren. De 'Teevendeal' op zich telt vele overtredingen van het wetboek van strafrecht (waaronder valsheid in geschrifte). Van der Steur en anderen kunnen echter niet vervolgd worden.

 

en verzoeken

tot afschaffing van artikel 71 van de Grondwet welke genoemde straffeloosheid waarborgt. Dit artikel promoot wetsovertredingen, danwel geeft (toekomstige) daders het vertrouwen dat de risico's van wetsovertredingen dermate beperkt zijn, dat het in bepaalde gevallen aantrekkelijker is wetsovertredingen te begaan teneinde politieke of persoonlijke doelen te bereiken. Derhalve dit prangende verzoek.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
25-04-2017 
Petitionaris:
Jan Nijeboer 
Organisatie:
Integriteitslobby 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen