U, de petitionaris
Cropkikker klein

Samen redden wij de unieke natuur op het Amsteleiland

197 ondertekeningen

Wij houden van natuur en ons doel is dan dus ook om de lokale fauna en flora van het Amsteleiland te beschermen. Incl. 50 verschillende typen planten, bomen en de vele soorten dieren en vogels. Bijv. de beschermde rugstreeppad.

Petitie

Wij

krakers, buurtbewoners, natuurliefhebbers, tuiniers, hondenbezitters, wandelaars, wielrenners, vogelaars, vissers, toeristen.

 

constateren dat:

Dat er in eind oktober 2016 een veiling van het eiland zal plaatsvinden. Dit kan inhouden dat de nieuwe eigenaar een (onnodige) nieuwe sanering zou willen aanleggen (waarvan kosten rond de 5 mln euro). Wat zou betekenen dat de natuur de hoogste tol betaalt. Namelijk vernietiging.

 

en verzoeken

Wij vinden dat de verkoop van het eiland op basis van oude natuuronderzoeken, immoreel is omdat het ecosysteem inmiddels enorm gegroeid is. Ook vertegenwoordigen wij de krakers en de “kleine bewoners” (de fauna) van het eiland. Wij appelleren aan allen die van de natuur houden.

Laten wij samen de speculatie van dit eiland met deze unieke natuur stoppen.

Laat ons de Provincie Noord-Holland ertoe aanzetten om deze natuur te beschermen.

Het antwoord

Petitie ingestuurd naar de Provinciale Staten van Noord-Holland op 28 november 2016

Als ingekomen stuk bij de agenda van de Provinciale Staten vergadering Commissie Natuur, Landbouw & Milieu op 28 november 2016. Op de video ervan is terug te zien dat er geen discussie over is geweest. Er is niet door statenleden gevraagd om het te verplaatsen van de C-agenda naar de B-agenda. De C-agenda is schriftelijk, de B-agenda is wat besproken wordt.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Noord-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
06-11-2016 
Antwoord verwacht:
16-11-2016 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Edyta Zofia Janiszewska 
Organisatie:
Amsteleiland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie ingestuurd naar de Provinciale Staten van Noord-Holland op 28 november 2016

Als ingekomen stuk bij de agenda van de Provinciale Staten vergadering Commissie Natuur, Landbouw & Milieu op 28 november 2016. Op de video ervan is terug te zien dat er geen discussie over is geweest.

+Lees meer...

Er is niet door statenleden gevraagd om het te verplaatsen van de C-agenda naar de B-agenda. De C-agenda is schriftelijk, de B-agenda is wat besproken wordt.

29-12-2016